Ειδήσεις

Επίδομα βενζίνης: Αλαλούμ στα πρατήρια με την άυλη κάρτα – Nέα αύξηση στις τιμές

Σοκ για εκατομμύρια καταναλωτές προκαλεί η είδηση ότι από αύριο στα βενζινάδικα η μέση τιμή της αμόλυβδης θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στα 2,12 ευρώ το λίτρο. Αλαλούμ στα βενζινάδικα με την άυλη κάρτα και το επίδομα βενζίνης.

Και τούτο διότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχ. Κιούση, τις τελευταίες ώρες εξαιτίας των διεθνών αναταράξεων, υπήρξε μεγάλη ανατίμηση κοντά στο 6%. Ήδη χθες η χονδρική τιμή της αμόλυβδης, όπως προκύπτει από το Δελτίο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων εμπόρων, έφτασε στο 1,647 το λίτρο, συνεπώς αύριο θα υπερβεί τα 1,67 ευρώ.   

Από το εκτεταμένο φωτορεπορτάζ του, Dnews διαπιστώνεται ότι στη Βουλιαγμένης, την Κηφισίας, στη Μιχαλακοπούλου, την Πειραιώς και στην Αλεξάνδρας, ορισμένα βενζινάδικα διαθέτουν την απλή αμόλυβδη με 2,11 και 2,12 ευρώ το λίτρο. 

«Στην Αττική η μέση τιμή σήμερα της βενζίνης ανέρχεται στο 2,020 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στο 1,84 ευρώ. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, στο τέλος δεν θα μπορούμε ούτε εμείς να πουλήσουμε, ούτε οι καταναλωτές να αγοράσουν»  δηλώνει η πρόεδρος των βενζινοπωλών του Λεκανοπεδίου Μαρία Ζιάγκα, σημειώνοντας  μάλιστα ότι  στο diesel κίνησης υπάρχει η επιδότηση των 15 λεπτών ανά λίτρο. «Θα ζητήσουμε να έχουμε αυτή τη μείωση και τον επόμενο μήνα ώστε να μπορούμε κάπως να κινηθούμε» συνεχίζει. 

Προβλέπει ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα μεγάλη άνοδος και συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φθηνά καύσιμα. «Μπορεί να μην είναι τόσο φθηνά και κυρίως να  μην είναι καθαρά» λέει και καταλήγει: «Δεν πρέπει οι καταναλωτές να παρασύρονται και να μπαίνουν σε όποιο πρατήριο πουλάει φθηνότερα. Οι τιμές είναι παντού ανοδικές κι αυτό θα πρέπει να τους υποψιάζει».  

Related posts

ΝΟΤΙΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ: Σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού

4press

Φυσικό αέριο: Στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργολαβιών στη Δυτική Ελλάδα

4press

Αναστέλλεται η λειτουργία των εισπρακτικών εταιρείων όσο διαρκεί η καραντίνα

4press