Ειδήσεις

Επιδότηση: Μπόνους σε όποιον χρησιμοποιήσει το “freedom pass” των καυσίμων

Μπόνους σε 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων για να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων και να μην επιλέξουν την κατάθεση του ποσού της ενίσχυσης -30 έως 50 ευρώ- στον τραπεζικό λογαριασμό θα προβλέπει το τελικό πλαίσιο.

Τα μέτρα στήριξης θα νομοθετηθούν την Τετάρτη και η πλατφόρμα για την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών θα ενεργοποιηθεί στις αρχές Απριλίου. Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι από τους περίπου 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν στην κατοχή τους 4,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα, θα επιδοτηθούν τα 3 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου οι 86 στους 100.

Το ποιο θα είναι το μπόνους για να γίνει χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας -και ουσιαστικά να διατεθούν τα περίπου 130 εκατ. ευρώ στα πρατήρια καυσίμων και όχι να φύγουν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς προς άγνωστη… κατεύθυνση- θα αποκαλυφθεί μέσα στο επόμενο 10ήμερο καθώς προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για το οικονομικό επιτελείο είναι να νομοθετήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα τις αλλαγές ώστε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων να λειτουργήσει στις αρχές Απριλίου.

H επιδότηση που θα δοθεί μέσω της κάρτας θα είναι ανεξάρτητη από την εξέλιξη της τιμής των καυσίμων. Έτσι, αν ο Απρίλιος μας βρει με χαμηλότερες τιμές, οι οδηγοί με την κάρτα θα μπορούν να αγοράσουν μεγαλύτερες ποσότητες.

Related posts

Τζόκερ: Στην Αχαΐα ο τυχερός των 1,9 εκατ. ευρώ

4press

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Το λάβαρο του πολέμου ανέβασε το Ιράν

4press

ΗΠΑ: “Έπεσαν” οι ιστοσελίδες μεγάλων αεροπορικών εταιρειών

4press