Ειδήσεις

Καλή η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά μας γονατίζει η ενέργεια, λένε έμποροι και κάτοικοι Πατρών!

Ανάσα στην αγορά και ειδικότερα στο χώρο της εστίασης θα δώσει η χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στην πανδημία από την 1η Μαΐου

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της εστίασης, βλέπουν με «καλό μάτι» την επιστροφή στην κανονικότητα δεδομένου ότι όλοι οι πελάτες θα μπορούν πλέον να εισέρχονται ελεύθερα στα καταστήματά τους, χωρίς την υποχρέωση επίδειξης αποτελέσματος rapid test ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ομοίως και στα εμπορικά καταστήματα, όπου ένα μέρος των πολιτών δεν μπορούσε να ψωνίσει διά ζώσης λόγω των περιορισμών, με αποτέλεσμα εμπορικοί κλάδοι, όπως η υπόδηση και η ένδυση να παρουσιάσουν μεγάλη πτώση των εσόδων τους, το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς και το πρώτο του 2022. Ωστόσο, η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος είναι υπέρογκοι για να ανταπεξέλθουν!

Για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά ο κλάδος της εστίασης, το σωματείο ζητάει μεταξύ άλλων, διευκολύνσεις όπως, να μειωθούν για ένα εύλογο διάστημα, φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να καταβληθούν από την πλευρά των ιδιοκτητών της εστίασης. «Για να μπορέσουμε κι εμείς να λειτουργήσουμε πιο σωστά. Αλλιώς κινδυνεύουμε να είμαστε συνέχεια μείον στο εισόδημά μας με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων μας», λέει ο ίδιος.

Ζητούν μεταξύ άλλων:

  • μείωση της φορολογίας και ΦΠΑ
  • μείωση ασφαλιστικών εισφορών για να μην χαθούν θέσεις εργασίες
  • όχι στην προκαταβολή φόρου

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η ανησυχία για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος από ιδιώτες που έχουν λάβει λογαριασμούς που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το μηνιαίο εισόδημά τους!

Related posts

Στο τραπέζι 13η σύνταξη της κυβέρνησης τα Χριστούγεννα – Ποιοι οι δικαιούχοι

4press

Αχαϊα: Καλύτερη η εικόνα – Ξεκινούν έρευνες για τα αίτια

4press

Θρίλερ στους Αγ. Θεοδώρους: Εκτροχιάστηκε ο προαστιακός – Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες

4press