Ειδήσεις

Καταγγελία για επίθεση σε εκπαιδευτικούς στη Σάμο σε εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα

Ένας εκπαιδευτικός που συμμετείχε σε σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχτηκε επίθεση όταν ζήτησε το λόγο για να διαβάσει τις θέσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού, τον οποίο εκπροσωπούσε. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου, όπως δημοσιεύεται στο my-samos.blogspot.com, όταν ο εκπαιδευτικός διάβασε τον τίτλο του κειμένου: «Μόρφωση για όλα τα παιδιά», «οι ενορχηστρωμένες λεκτικές επιθέσεις κλιμακώθηκαν σε βίαιη αφαίρεση του λόγου».

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ, με  την οποία δηλώνει «την αμέριστη στήριξή της στους συναδέλφους και την αταλάντευτη δέσμευσή της στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών».

Αναλυτικά: 

«Καταγγελία για επίθεση σε Γενικό Σύμβουλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτη Μαντζώρο, και σε άλλους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγων Γονέων στη Σάμο στις 28 Ιανουαρίου. Ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στους συναδέλφους και την αταλάντευτη δέσμευσή της στον αγώνα για τη μόρφωση ΟΛΩΝ των παιδιών.

Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας  στους κατατρεγμένους των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας.  Ο αγώνας μας για τις αξίες της φιλίας των λαών, την μόρφωση όλων των παιδιών, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας κι οι απαιτήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών Ελλήνων και προσφύγων, είναι και αγώνας ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία.

Στη βάση αυτή παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα.   Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο Δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, με όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση υποδομών και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Related posts

Κλείνουν προσωρινά τα ΕΛΤΑ Courier- Εκρηκτική η κατάσταση λόγω της υπερφόρτωσης με αποστολές – H ανακοίνωση της εταιρείας

4press

Κατάληψη σε 34 σχολεία της Πάτρας και περισσότερα από 300 σε όλη τη χώρα

4press

264 νέα περιπολικά απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία

4press

Leave a Comment