Ειδήσεις

Κλειδώνει η παράταση του lockdown

Οι ειδικοί εισηγούνται στην κυβέρνηση την παράταση του lockdown στην Αττική και τις υπόλοιπες περιοχές όπου το ιικό φορτίο είναι μεγάλο.

Από την αρχή της εβδομάδας, όταν τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.000, ήταν ξεκάθαρο πως το lockdown θα πάρει παράταση, ενώ αναμένεται το ίδιο να ισχύσει και με τις ώρες απαγόρευσης των μετακινήσεων, δηλαδή τις καθημερινές 9 το βράδυ με 5 το πρωί και τα Σαββατοκύριακα 6 το απόγευμα με 5 το πρωί.

Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι από τους ειδικούς ζητούν παράταση δύο εβδομάδων στα μέτρα και ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στο ημερολόγιο θα δει δύο ημέρες που παραδοσιακά οι Ελληνες συγκεντρώνονται είτε σε σπίτια, είτε κάπου έξω για φαγητό. Πρόκειται για την Τσικνοπέμπτη στις 4 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα στις 15 Μαρτίου.

Η εστίαση είναι κλειστή και έτσι δεν θα μπορεί να υπάρξει μαζική έξοδος σε ταβέρνες και εστιατόρια, όμως οι συγκεντρώσεις στα σπίτια θα είναι ξανά μια δύσκολη εξίσωση που θα πρέπει να λύσει η κυβέρνηση. Οι ειδικοί αναφέρουν πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τονίζουν πως Τσικνοπέμπτη θα κάνουμε στα μπαλκόνια, ενώ φέτος δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Το αισιόδοξο είναι πως όλα δείχνουν ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν το περσινό. Θα μπορέσουμε να το γιορτάσουμε με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων.

Related posts

Οικονομική καταστροφή! Το lockdown βάζει μόνιμο λουκέτο στο 23% των επιχειρήσεων

4press

Καιρός: Ζέστη, μποφόρ και αφρικανική σκόνη για σήμερα Δευτέρα – Αναλυτικά η πρόγνωση…

4press

Κινητοποίηση για τον κορωνοϊό στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Πάτρας

4press