Ειδήσεις

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Έχουμε σχέδιο για εναλλασσόμενα lockdown μέχρι τον Μάρτιο

Εναλλασσόμενα lockdown μέχρι τον Μάρτιο για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης είπε στο OPEN: «η δική μας πρόταση είναι εναλλασσόμενα “μινι” lockdown. Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown, 14 μέρες ανοιχτά, που μετά από τρεις με τέσσερις κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου, με περίπου 500-600 κρούσματα την ημέρα. Αυτό νομίζω είναι σημαντικό για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα θα “στοιχίσει” 200 περίπου κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και έχουμε τη δυνατότητα να το διαχειριστούμε».

«Η εικόνα της διασποράς είναι πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης προβλέπει μείωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου.

«Περιμένουμε κορύφωση στις 10 Νοεμβρίου για τα κρούσματα, ίσως ξεπεράσουν τα 3.000» είπε ο κ. Σαρηγιάννης και συμπλήρωσε πως «μετά θα έχουμε αποσυμπίεση».

Μετά τις 30 Νοεμβρίου «βγαίνουμε από την καθολική καραντίνα με περιοριστικά μέτρα. Προτείνουμε πολύ προσεκτικό άνοιγμα της εστίασης, πιθανώς τα μπαρ να μην ανοίξουν. Υπάρχουν κομμάτια της εστίασης που ξέρουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν εστίες διασποράς».

«Η εστίαση νομίζω πως θα ανοίξει ξανά γιατί είμαστε Έλληνες και έχουμε επιχειρηματικό δαιμόνιο» απάντησε σε ερώτηση για τους επιχειρηματίες που ενδεχομένως δεν μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην εστίαση αν δεν ανοίξουν μετά τον Νοέμβριο.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως μετά το lockdown του Νοεμβρίου «χρειάζεται προσεκτικό πλάνο σε επίπεδο τομέα. Πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα, ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και «ως προς το εμπόριο και την κίνηση στην αγορά, νομίζω πως μπορούμε να είμαστε ανοιχτά αν εφαρμόσουμε τώρα το lockdown».

Related posts

Διαδήλωση κατά των μέτρων, των μασκών και των εμβολίων στη Βαρσοβία

4press

Καιρός: Λιακάδα με υψηλές θερμοκρασίες – Το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού…

4press

Προστασία Α’ κατοικίας: Οριστική συμφωνία – ‘Οριο τα 130.000€ υπόλοιπο δανείου και 250.000€ αντικειμενική

4press