Ειδήσεις

Λιβανός: Η Ελλάδα θα αμυνθεί για κάθε σπιθαμή γης και θάλασσας

Η Ελλάδα θα αμυνθεί για κάθε σπιθαμή γης και θάλασσας τόνισε κατά την διάρκεια του 10ου περιφερειακού συνεδρίου RGC βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο επικεφαλής της ομάδας εκπροσώπων κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Αναφέρθηκε στην πλήρη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι, τονίζοντας πως για κάθε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας «η απάντηση θα είναι σκληρή».

Προχώρησε στη διαπίστωση πως η ακραία τουρκική ρητορική οξύνθηκε μετά το πετυχημένο, όπως είπε, ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον. Τόνισε πως η τουρκική προπαγάνδα και ρητορική εδράζεται στην ενόχλησή του προέδρου Ερντογάν για την αλλαγή του στάτους της ελληνικής θέσης στη παγκόσμια κοινότητα.

Συμπλήρωσε πως λόγω της ελληνικής καμπάνιας ενημέρωσης για την τουρκική προκλητικότητα και τον ιστορικό αναθεωρητισμό που θέλει να επιβάλει, η Ευρώπη πλέον και η παγκόσμια κοινότητα έχει καθαρή εικόνα για το τι πρεσβεύει η Τουρκία.

Κάλεσε τέλος την Τουρκία σε διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο, αφήνοντας πίσω τον ακραίο αναθεωρητισμό, την πολεμόχαρη ρητορική και την αλλοίωση της ιστορίας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Related posts

Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρα πτώση ηλικιωμένου από πολυκατοικία της παραλιακής

4press

Ανοίγουν σήμερα οι πλατφόρμες για ρύθμιση χρεών

4press

Με δόσεις… και η άρση των μέτρων: Ανοίγει η μουσική, πότε επιστρέφει η διασκέδαση

4press