Ειδήσεις

Μακρόν: Στηρίζουμε την Ελλάδα, καμία διαπραγμάτευση με τις παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας

Σε σκληρή δήλωση κατά της Τουρκίας, που απειλεί διαρκώς την Ελλάδα, προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Γάλλος πρόεδρος μάλιστα επέλεξε να αναφερθεί στην τουρκική προκλητικότητα χωρίς καν να δεχθεί σχετική ερώτηση. Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Σύνοδο Κορυφής τις τουρκικές προκλήσεις και αξιώσεις, τονίζοντας πως ξεπερνούν κάθε λογική.

«Δεν υπάρχει περίπτωση διαπραγμάτευσης ή συζήτησης για όσα αξιώνει και ζητά η Άγκυρα», τόνισε.

Επίσης, σημείωσε πως «η Γαλλία, όπως πιστεύω και ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικογένεια, στηρίζουν ξεκάθαρα την Ελλάδα και την εδαφική της ακεραιότητα».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στο έκτο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επιβληθούν και πρόσθετες κυρώσεις στη Μόσχα εντός των επόμενων εβδομάδων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία με τη Ρωσία για να προχωρήσουν οι εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων. Πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες συνομιλίες των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας για το θέμα αυτό είναι μια «θετική ένδειξη».

Πηγή: iefimerida.gr

Related posts

Τρόφιμα για τα παιδιά τους ζητούν Πατρινοί που έχασαν το μεροκάματο τους λόγω lockdown από το Φωτεινό Αστέρι!

4press

Συνελήφθη ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος

4press

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις της ΕΕ για σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

4press