Ειδήσεις

Μουντιάλ 2022: Συγκλονίζει πατέρας νεκρού εργάτη που «έφυγε» από καρδιά για… μία λίρα την ώρα

Ο 28χρονος Σαντζίμπ Ράγια είναι ένας από τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στη κατασκευή έργων στο Κατάρ ενόψει του Μουντιάλ και ο πατέρας του με δηλώσεις τόνισε πως ο γιος του υπέστη καρδιακή ανεπάρκεια για… μια λίρα την ώρα, ενώ εξαπέλυσε τα «πυρά» του εναντίον της FIFA.

Πίσω από τη λάμψη του Μουντιάλ του 2022 υπάρχει ένα σκοτεινό «παρασκήνιο». Εδώ και χρόνια εργάτες δουλεύουν στο Κατάρ για την κατασκευή έργων υπό απάνθρωπες συνθήκες και είναι πάρα πολλές οι αθώες ψυχές που δεν άντεξαν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian το 2021, 6.500 εργαζόμενοι μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους, με τους διοργανωτές να διαψεύδουν και να τονίζουν πως έχουν πεθάνει μέσα σε αυτά τα χρόνια «μόνο» τρεις εργάτες

Ο Σαντζίμπ Ράγια, από το Νεπάλ, ήταν ένας από τους εργάτες που έφυγαν από τη ζωή κατά τη διάρκεια των έργων, καθώς στα 28 του χρόνια υπέστη καρδιακή ανεπάρκεια από τα συνεχόμενα 12ωρα σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο πατέρας και ο θείος του Ραγιά με δηλώσεις τους ξέσπασαν κατά της FIFA.

«Δούλεψε μέχρι θανάτου για μία λίρα την ώρα. Μόχθησε δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα σε 40 βαθμούς Κελσίου ως κατασκευαστής δρόμων.

Είναι προσβολή για τη μνήμη του γιου μου και άλλων μεταναστών, αυτό το γήπεδο χτίστηκε στο αίμα και τον ιδρώτα των μεταναστών εργατών. Ήμασταν φτωχοί πριν φύγει, τώρα έχουμε καταστραφεί. Αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για το θάνατο του γιου μου», ανέφερε ο πατέρας του Ραγιά, ενώ ο θείος του συμπλήρωσε: «Είναι νεκρός. Θα πληρώσει η FIFA αποζημίωση; δεν νομίζω. Έχουν αίμα στα χέρια τους.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους παίκτες της Αγγλίας ότι η κυβέρνηση του Κατάρ εκμεταλλεύτηκε φθηνό εργατικό δυναμικό από το Νεπάλ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι ίδιοι οι παίκτες. Είμαι θυμωμένος, αλλά τι μπορώ να κάνω από εδώ;».

Related posts

«Σηκώνει ρολά» τη Δευτέρα το λιανεμπόριο

4press

ΠΟΥ: «Περίπου 10.000 παραπάνω παιδιά θα πεθάνουν φέτος από υποσιτισμό εξαιτίας του Covid-19»

4press

ΟΑΕΔ: 2.000 προσλήψεις τον Ιανουάριο μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης

4press