Ειδήσεις

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Συνεχίζεται ο 2ος κύκλος του Θεματικού Πάρκου Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο

Στη Ναύπακτο, συνεχίζει από σήμερα το πρωί, ο 2ος  Κύκλος  του Θεματικού Πάρκου Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Την έναρξη της λειτουργίας του στη Ναύπακτο πραγματοποίησαν ο  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο Διευθυντής της Α/βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος ΚΟΛΟΒΟΣ, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γεώργιος ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου κ. Γεώργιος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Την έναρξη λειτουργίας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ, οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ναυπάκτου, ο υπεύθυνος δραστηριοτήτων της Α/βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. ΤΣΙΛΙΚΑΣ και ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου κ. Ανδρέας ΚΑΛΦΟΥΝΤΖΟΣ.

Μέχρι στιγμής η δράση έχει ολοκληρωθεί στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στον Πύργο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 3.275 παιδιών Δημοτικών Σχολείων.

Το Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

  1. Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον Εθισμό
  2. Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου
  3. Τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι
  4. Εργαστήριο ζωγραφικής

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν επίσης και (110) μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους Εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου.

Το Θεματικό Πάρκο φιλοξενείται στο Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου 2019, καθημερινά κατά τις ώρες 09:00-13:00 και θα συνεχίσει το ταξίδι του σε Μεσολόγγι, Αίγιο και Κλειτορία.

nafpaktos - diadiktio (4)
nafpaktos - diadiktio (1)
nafpaktos - diadiktio (2)

Η παράσταση «Πόρτα Κλειστή» του Θανάση Αλφόνσο στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Related posts

Κοινωνικός τουρισμός 2021: Ανοίγει η αίτηση

4press

“Βρισκόμαστε σε έξαρση κρουσμάτων”

4press

Ανεμοστρόβιλος στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας – Έπεσαν πεύκα στο κάμπινγκ και τραυμάτισαν τουρίστρια

4press

Leave a Comment