Ειδήσεις

Ξεκινούν και πάλι οι έρευνες για φυσικό αέριο σε Ιόνιο και Κρήτη

Σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία με την ενεργειακή κρίση να πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς της για την επάρκεια και την θωράκιση της χώρας.

Πρωταρχικός και άμεσος στόχος είναι η μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, με την αύξηση την προμήθειας υγροποιημένου αερίου και την ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη. Παράλληλα όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι το μέλλον της καθαρής και φθηνής ενέργειας.

Σήμερα ο πρωθυπουργός με στόχο την ενεργειακή αυτονομία της χώρας θα σημάνει την επανεκκίνηση των ερευνών για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:15 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων και στην συνέχεια θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση εγχώριων κοιτασμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι σεισμογραφικές έρευνες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2024. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν πως τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, αλλά όπως τονίζουν με νόημα, αν δεν μπουν τα γεωτρύπανα, δεν μπορούν να γνωρίζουν την ποσότητα των υδρογονανθράκων.

Related posts

Πάτρα: Νεκρή 50χρονη γυναίκα – Κατέρρευσε μόλις άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της

4press

Στην Πάτρα έρχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικεφαλής του κόμματος ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

4press

Δήμος Αθηναίων: Ψηφιακή ρύθμιση για όλες τις κατηγορίες οφειλών, με λίγα «κλικ» και μέχρι 100 δόσεις

4press