Ειδήσεις

Πάτρα: Έντονη αντίδραση της σχολικής κοινότητας στο συγκρότημα “Δροσιάς” για την εγκατάσταση του 2ου ΚΕΣΥ

Την έντονη αντίδραση των γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου (σχολικό συγκρότημα Δροσιάς) έχει προκαλέσει η πρόθεση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος να εγκατασταθεί στο σχολείο το 2ο ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ).

Το 2ο ΚΕΣΥ είναι επί της ουσίας μία δημόσια υπηρεσία, στην οποία συναλλάσσονται καθημερινά δεκάδες πολίτες με αποτέλεσμα να κρίνεται άκρως επικίνδυνη η λειτουργία της εντός του χώρου του σχολείου και μάλιστα, κατά το εκπαιδευτικό ωράριο.

Μάλιστα, ο Δήμος Πατρέων δεν φαίνεται να έχει παραχωρήσει σχολικές αίθουσες για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ενώ σε επαφές αντιπροσωπείας των γονέων με τους υπεύθυνους της εκπαίδευσης δεν παραδόθηκε κανένα έγγραφο ή νομοθεσία που επιτρέπει τη λειτουργία μίας τέτοιας υπηρεσίας εντός σχολείου.

Οι γονείς θέτουν ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών τους και δηλώνουν πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, καθώς κανείς δεν μπορεί να τους διασφαλίσει πως οι μαθητές δεν κινδυνεύουν κατά την παραμονή ατόμων εκτός του σχολικού περιβάλλοντος εντός του χώρου του σχολείου.

Μάλιστα, ήδη προχωρούν και στη συγκέντρωση υπογραφών διαμηνύοντας πως θα προχωρήσουν ακόμη και σε μηνύσεις.

«Έχει προκύψει ένα φλέγον ζήτημα που αφορά το σχολείο μας, το σχολικό συγκρότημα Δροσιάς και κυρίως την ασφάλεια των παιδιών μας. Στον δεύτερο όροφο του 17ου δημοτικού όπου στεγάζονται τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης και τμήματα ένταξης, θέλει η περιφερειακή εκπαίδευση να εγκαταστήσει την δημόσια υπηρεσία του 2ου ΚΕΔΥ, η οποία θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες με την σχολική μονάδα. Αυτό μας βρίσκει αντίθετους γιατί δεν διασφαλίζεται με κανέναν τρόπο η ασφάλεια των παιδιών μας. Αναγκαστικά πόρτα του σχολείου θα παραμένει ανοικτή με ότι αυτό συνεπάγεται κυρίως, για την ασφάλεια των μικρών παιδιών, ενώ για άτομα με κινητικά προβλήματα η πρόσβασή τους στην υπηρεσία θα γίνεται μέσω των διαδρόμων του νηπιαγωγείου κι όχι μόνο», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού, Μαρία Γλυκερδά.

Όπως είπε, η κα Γλυκερδά ήδη οι γονείς συναντήθηκαν τόσο με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας, όσο και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο, να τους δοθεί κάποιο επίσημο έγγραφο ή η κείμενη νομοθεσία βάσει της οποίας να επιτρέπεται η εγκατάσταση μιας δημόσιας υπηρεσίας εντός σχολικού συγκροτήματος.

Related posts

Ρένα Γρίβα «Το παιδί μου έπεσε σε λήθαργο μετά το Pfizer»

4press

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη αντιπροσωπεία του ΣΕΒ & του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας

4press

ΠΥΡΓΟΣ : Πέθανε 34χρονη έγκυος λίγο πριν αγκαλιάσει το μωρό της

4press

Leave a Comment