Ειδήσεις

Πάτρα: Η Αντικαρκινική Εταιρεία φωταγωγεί σήμερα τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UiCC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η εκστρατεία ενημέρωσης στις 4 Φεβρουαρίου, με κεντρικό σύνθημα «ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ», δίνει έμφαση στην πρόληψη, βασισμένη  στην διαπίστωση ότι το  43% των περιπτώσεων καρκίνου , μπορούν να αποφευχθούν σε  περιβάλλον χωρίς τσιγάρο, χάρη στη φυσική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή, καθώς και με την  αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Επίσης τα επιτεύγματα της Ιατρικής ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν επιτυχώς  μεγάλο αριθμό κακοηθειών, με προοπτική την πλήρη αντιμετώπιση της νόσου.

Ο καρκίνος, είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, ιδιαίτερα σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας διαγιγνώσκονται ετησίως περίπου 40.000 νέα περιστατικά διαφόρων μορφών καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου είναι αφιερωμένη κυρίως στην προώθηση της ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο, έτσι ώστε ο καθένας, βασιζόμενος πλέον  στη γνώση, να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Με αυτήν την αφορμή,  τα παραρτήματά της Αντικαρκινικής Εταιρείας στους Νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, με την σύμφωνη γνώμη  του προέδρου της ΕΑΕ κ. Ευ. Φιλόπουλου και με την πρόθυμη  ανταπόκριση του  Πρόεδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Παπανικόλα,  ανέλαβαν την πρωτοβουλία να φωταγωγηθεί η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» σήμερα Δευτέρα, 4  Φεβρουαρίου για τέσσερις ώρες, 18.00-22.00, συμβολίζοντας έτσι τον προσωπικό αγώνα του καθενός από εμάς στην συνεχή φροντίδα της υγείας μας καθώς και την ανάγκη της κοινωνικής συλλογικότητας στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Related posts

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα Σάββατο – Ως τους 28 βαθμούς το θερμόμετρο

4press

Βραζιλία: Πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο

4press

Στο σφυρί και πάλι τα ακίνητα – Ξεκινούν σήμερα οι πλειστηριασμοί

4press

Leave a Comment