Ειδήσεις

Πάτρα: Ξενάγηση της Κινέζικης αποστολής στον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης

Ο  Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής, ξενάγησε σήμερα το πρωί στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
της Πάτρας, τα μέλη της κινέζικης αντιπροσωπείας που είναι 
προσκεκλημένα του Πατρινού Καρναβαλιού και μάλιστα θα λάβουν μέρος σε αυτό με το δρώμενο του κινέζικου δράκου από το θίασο Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang.

Κατά την διάρκεια της ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, ο Δήμαρχος τόνισε την σημαντικότητα που έχει αυτός για την περιοχή, ενώ σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, είπε: «Ο δρόμος που οδηγεί στο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, έπαψε να είναι χωρίς οδική πρόσβαση. Το έργο μελετήθηκε από τους εργαζόμενους, εποπτεύτηκε από τον Δήμο και είναι έργο του Δήμου Πατρέων.

Σήμερα ο επισκέπτης έχει άμεση πρόσβαση στον πολιτιστικό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή της Βούντενης, στους μυκηναϊκούς τάφους της. Ο χώρος αναδεικνύεται, γίνεται ευρέως γνωστός και επισκέψιμος και αποτελεί πόλο έλξης τουρισμού για την πόλη μας».

Η κινέζικη αποστολή έμεινε έκπληκτη από τους μυκηναϊκούς τάφους της Βούντενης και από το τοπίο στην περιοχή, καθώς επίσης και από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμαρχος μοίραζε γαρύφαλλα κι ευχές στις εργαζόμενες στον Αρχαιολογικό χώρο.

TAGSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Related posts

Εντοπίστηκε πτώμα στην περιοχή που εξαφανίστηκε ο Στάθης Άνθης! Ειδοποιήθηκε η οικογένεια

4press

Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος για τον Μάρτιο δημοσιεύει τις παραβάσεις

4press

Νέα εξέλιξη: Ποιο σύστημα νοσοκομείων ανακοίνωσε ότι οι υγειονομικοί με φυσική ανοσία δεν χρειάζονται εμβόλιο

4press

Leave a Comment