Ειδήσεις

Πάτρα: Συνελήφθησαν 6 άνδρες για δυο ληστείες και 15 κλοπές!

Σε βάρος των συλληφθέντων εκδόθηκαν από τον Ανακριτή Πατρών ισάριθμα εντάλματα σύλληψης

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, έξι ημεδαποί και πιο συγκεκριμένα πέντε άνδρες και ένας 17χρονος, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί,κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.

Οι συλλήψεις των κατηγορουμένων πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, χθες το πρωί στην Πάτρα και στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας, ενώ σε βάρος των έξι συλληφθέντων είχαν εκδοθεί ισάριθμα εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών, για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι, οι κατηγορούμενοι,τουλάχιστον, από τα μέσα του έτους 2021, στην Πάτρα και στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας, είχαν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

• Δύο ληστείες, (μια σε πεζό στην Πάτρα και μια σε οδηγό Ιδιωτικής
Χρήσης Φορτηγού στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας),
• Επτά διαρρήξεις οχημάτων στην Πάτρα,
• Έξι κλοπές σε πεζούς και οδηγούς οχημάτων στην Πάτρα και
• Δύο κλοπές σε οικίες.

Ως προς την μεθοδολογία των κατηγορουμένων επισημαίνεται ότιεπιβιβάζονταν σε οχήματα με τα οποία διέρχονταν, από διάφορες περιοχές,κυρίως της Πάτρας και στοχοποιούσαν πεζούς, οικίες και οχήματα.

Στη συνέχεια, ενεργώντας από κοινού, διέπρατταν :

• ληστείες με την άσκηση σωματικής βίας στα θύματά τους,
• κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και

• διαρρήξεις οχημάτων και οικιών.

Οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότηταπαράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις (44.000) ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του 17χρονου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσειςτου Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Πατρών, για ληστεία και κλοπή, μετις οποίες του επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της τοποθέτησης του στοΊδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Related posts

Πάτρα: Στο νοσοκομείο ταξιτζής μετά από ληστεία

4press

Μετά το Πορετσό αναστέλλεται και η προσφυγική δομή της Ιέρας Μονής Δίβρης – Μεταφέρονται αλλού οι 105 Αφγανοί

4press

Τουρισμός: Συνεχίζεται το πάγωμα στο ρυθμό των κρατήσεων

4press