Ειδήσεις

Πάτρα: Τριάντα μήνες φυλακή για το θάνατο 48χρονου πελάτη του – Έπεσε από το μπαλκόνι του μαγαζιού του

Σε τριάντα μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης καφενείου που κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θαμώνα του καταστήματος του. Πρόκειται για την υπόθεση ενός 48χρονου άνδρα ο οποίος έπεσε από το μπαλκόνι του καταστήματος και πέθανε από βαριές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2015 ενώ η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στην Πάτρα, σε πρώτο βαθμό ως πλημμέλημα.

Μαζί με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια ήταν και η υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος που εργαζόταν εκεί την ώρα που έγινε το τραγικό συμβάν.

Το δικαστήριο αθώωσε την υπεύθυνη του καταστήματος αλλά καταδίκασε τον ιδιοκτήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια καθώς αποδείχθηκε ότι στο μπαλκόνι δεν υπήρχαν προστατευτικά κάγκελα.

Ενώπιων του δικαστηρίου μάρτυρες που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο κατάστημα, κατέθεσαν ότι ο άτυχος 48χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, κάτι που δεν προέκυψε από τις αντίστοιχες εξετάσεις.

Από την άλλη ο ιδιοκτήτης κατά την απολογία του υποστήριξε ότι ο 48χρονος ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του και γι΄αυτό το λόγο έπεσε από το μπαλκόνι. Από την είσοόο του το κατάστημα ήταν ισόγειο αλλά στο πίσω μέρος του υπήρχε υψομετρική διαφορά του οικοπέδου και άρα υπήρχε μπαλκόνι. Μάλιστα στο πίσω μέρος υπήρχε και η έξοδος κινδύνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. dete.gr

Related posts

Κορωνοϊός: Γέννησε η πρώτη έγκυος στην οποία χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα – μητέρα & νεογνό χαίρουν άκρας υγείας

4press

Στη γραμμή ΗΠΑ το ΔΝΤ προτείνει έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο στις επιχειρήσεις

4press

INTERLIFE και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

4press

Leave a Comment