Ειδήσεις

Πάτρα: Τσικνοπέμπτη στο Νότιο Πάρκο με την Αθηναϊκή Κομπανία

H Tσικνοπέμπτη αποτελεί αιχμή των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Πάτρα. Μέρα χαράς, γιορτής, ανεμελιάς, σάτιρας, μέρα όπου αναδεικνύεται η αυθεντική, παραδοσιακή διάσταση της Αποκριάς, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Πατρινού Καρναβαλιού παίρνει τη μορφή πάνδημης ολοήμερης γιορτής.

Όλη η πόλη γιορτάζει… Στο κέντρο και στις γειτονιές, στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, στις γωνιές, στα σχολεία, στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, στα καφέ, η τσίκνα απλώνεται παντού και έχει την τιμητική της.

Στο κλίμα αυτό της χαράς και της εξωστρέφειας και υπογραμμίζοντας το ρόλο της αυθεντικής λαϊκής διασκέδασης στο Πατρινό Καρναβάλι, είναι συντονισμένες οι δράσεις που έχει ετοιμάσει για τους Πατρινούς η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», που θα ξεδιπλωθούν καθόλη τη διάρκεια της μέρας και θα έχουν ως επίκεντρο τρεις βασικούς τοπικούς άξονες: Άνω Πόλη, Κάτω Πόλη και Νότιο Πάρκο.

Από τις 12.00 έως τις 15.00 μπάντες χάλκινων πνευστών με τη συνοδεία του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων θα ξεσηκώσουν με τους ήχους τους συνοικίες της πόλης, ενώ θα κάνουν και παρέλαση στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για σπουδαίες μπάντες χάλκινων πνευστών από την Μακεδονία και συγκεκριμένα από Έδεσσα, Φλώρινα, Αριδαία, Νάουσα και Κοζάνη, που προσκλήθηκαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση ειδικά για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης λόγω της αυθεντικής, παραδοσιακής φυσιογνωμίας της μουσικής τους και της ξεχωριστής ιστορίας τους.

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Γιάννη Λίτου στην Αγυιά (σύλλογος Αγυιάς) από τις 12.00 έως τις 13.00

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Τριαντάφυλλου Ασαρτζη στην Αγία Αικατερίνη-Προσφυγικά-Πλατεία Ελευθερίας από τις 12.00 έως τις 13.00

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Χρήστου Τούμπαρη στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρας από τις 12.00 έως τις 13.00

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Αντώνη Μπράτση στα Ταμπάχανα και ακολούθως θα κατηφορίσει τη Γερμανού ως τις πλατεία Αγίου Γεωργίου από τις 12.00 έως τις 13.00

Η Ορχήστρα Χάλκινων του Γιάννη Βεάκη θα ξεκινήσει από την πλατεία Ντε Μιράντα (έξω από το γήπεδο της Παναχαϊκής), θα ακολουθήσει την Έλληνος Στρατιώτου και θα καταλήξει στην πλατεία Όλγας, από τις 12.00 έως τις 13.00.

Στις 13.00 όλες οι ορχήστρες χάλκινων θα συναντηθούν στην πλατεία Όλγας, όπου θα παίξουν όλοι μαζί και στις 14.00 θα παρελάσουν παίζοντας παραδοσιακούς σκοπούς ακολουθώντας τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από την πλατεία Όλγας μέχρι το τέλος του πεζόδρομου στην Τριών Ναυάρχων, όπου θα φτάσουν στις 15.00.

Related posts

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας

4press

Στο Νοσοκομείο ο Διευθυντής του σχολείου που μαχαιρώθηκε μαθητής στην Αμαλιάδα

4press

ΠΑΤΡΑ: Το κρυφό σχολειό αναβιώνει στον εμπορικό κόσμο με καταστήματα ανοικτά μεν κλειστά δε …!!!

4press

Leave a Comment