Ειδήσεις

Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

Θλίψη προκάλεσε παγκοσμίως, η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο διεθνούς φήμης συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Η είδηση του θανάτου του μεγάλου Έλληνα μουσικού και συνθέτη με την παγκόσμια ακτινοβολία προκαλεί θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Έλληνας μουσικός και συνθέτης της ηλεκτρονικής, progressive, ambient, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής, γνωστός και ως Vangelis νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στη Γαλλία με κοροναϊό.

Την είδηση επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου (πλήρες όνομα: Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου), ευρύτερα γνωστός Vangelis, ήταν Έλληνας μουσικός και συνθέτης της ηλεκτρονικής, progressive, ambient, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής. Έχει επηρεάσει την ανάπτυξη διαφορετικών μουσικών ειδών, ενώ θεωρείται πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου. Ήταν βραβευμένος με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας Οι δρόμοι της φωτιάς το 1982.

Βαγγέλης Παπαθανασίου

Επίσης είχε επενδύσει μουσικά πλήθος άλλων κινηματογραφικών ταινιών όπως: Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο κ.ά. Είχε συνεργαστεί με τον Ντέμη Ρούσο, την Ειρήνη Παππά και τον Γιον Άντερσον.

Related posts

Ηλεκτρονικά και αυτοματοποιημένα ληξιαρχικές πράξεις γάμου, γέννησης, διαζυγίου, θανάτου

4press

Απονομή σύνταξης: Ποιες περιπτώσεις αναλαμβάνουν λογιστές και δικηγόροι

4press

Κορονοϊός: Αλλάζει το messenger – Νέα εφαρμογή βιντεοδιασκέψεων

4press