Ειδήσεις

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών άφησε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου.

Ο Σπύρος Παπασπύρου γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1961. Καταγόταν από το Καρπενήσι Ευρυτανίας και σπούδασε Δημόσιο Managment στο Middlesex University της Αγγλίας.

Ήταν συντονιστής του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού «Ακτίδα» ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ για 11 χρόνια. Αποχώρησε οικειοθελώς από την προεδρία το 2011.

Κατά την αποχώρησή του είχε δηλώσει: «Σε αυτές τις θέσεις δεν πρέπει να παραμένεις πάνω από οκτώ-εννιά χρόνια. Παρέμεινα για να δούμε τι θα γίνει με το μισθολογικό. Τώρα που το θέμα πάει για μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν θα το παρακολουθήσω…Θα παραμείνω για λίγο στην εκτελεστική επιτροπή για να ενημερώσω».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Απεβίωσε σήμερα ο συνάδελφος Παπασπύρος Σπύρος, επί χρόνια Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από πολύχρονη μάχη με δυσίατη ασθένεια.

Το αποτύπωμά του στη δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ήταν εμβληματικό. Συνδύαζε την αγωνιστικότητα, με την ικανότητα για εις βάθος ανάλυση των εξελίξεων, καθώς και τη διάθεση για συναινέσεις και συνεννόηση. Τα πέτρινα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών υπήρξε σοβαρός και υπεύθυνος, με κινηματική λογική και αντίληψη, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Είχε με ακρίβεια προβλέψει τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις και σφράγισε με τη στάση του την πορεία του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Οι αγώνες του, το ήθος του, οι απόψεις του, η στάση ζωής, το κουράγιο του στην αντιμετώπιση της ασθένειάς του, αποτελλούν για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό στη σκέψη και τη δράση μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τον άδικο και πρόωρο χαμό του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Γενικό Συμβούλιο τον αποχαιρετάμε από καρδιάς αλλά και με απέραντη ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Σπύρο θα σε θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό.Σχόλια ( 0 )

Related posts

ΠΑΤΡΑ: Στον ανακριτή η παιδοκτόνος που άφησε στην Πλάζ το νεογέννητο βρέφος

4press

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

4press

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χιονίζει τώρα

4press

Leave a Comment