Ειδήσεις

Πανικός στη Ρουέν: Αυτοκίνητο εμβόλισε διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων»

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν στη Ρουέν της Γαλλίας σήμερα 16 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων όταν οδηγός αυτοκινήτου για άγνωστο λόγο εμβόλισε το πλήθος.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα «το αυτοκίνητο βρισκόταν στη μέση της διαδήλωσης όταν ξαφνικά ο συνεπιβάτης άνοιξε την πόρτα και άρχισε να καταφέρεται με προσβλητικές εκφράσεις κατά των Κίτρινων Γιλέκων. Στη συνέχεια ο οδηγός άρχισε να μαρσάρει και αναπτύσσοντας ταχύτητα εμβόλισε το πλήθος».

Σύμφωνα με τη Daily Express τουλάχιστον δύο διαδηλωτές έχουν μεταφερθείς το νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση ενώ δύο ακόμη έχουν τραυματιστεί λιγότερο σοβαρά.

Επεισόδια στο Παρίσι

Εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Παρίσι, στο πάνω μέρος της λεωφόρου των Σανζ-Ελιζέ, ενώ άλλες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην ανατολική Γαλλία, τρεις μήνες μετά την έναρξη αυτής της κοινωνικής αμφισβήτησης στη χώρα.

GALLERY

20727874.jpg
01Δεν το βάζουν κάτω – Τρεις μήνες διαδηλώσεων κλείνουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Η συγκέντρωση, η οποία επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχει ήδη στιγματιστεί από επιθέσεις της αστυνομίας με χημικά αλλά και τα καπνογόνα και τα τραγούδια διαδηλωτών κατά του Γάλλου προέδρου («Εμανουέλ Μακρόν, θα έρθουμε να σε βρούμε στο σπίτι σου»).Δείτε LIVE εικόνα:

Στο Παρίσι, η κινητοποίηση θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς αύριο, Κυριακή, κλείνουν ακριβώς τρεις μήνες από την αρχή της.

«Στις δύο αυτές ημέρες, δεν μπορούν να αποκλεισθούν ανεπίσημες συγκεντρώσεις και πορείες», προειδοποιεί η αστυνομία του Παρισιού.

Στην ανατολική Γαλλία, τα «κίτρινα γιλέκα» επέστρεψαν στις διασταυρώσεις υποχρεωτικής κυκλικής πορείας. Στο Στρασβούργο, περίπου 110 «κίτρινα γιλέκα» συμμετείχαν στη μοναδική συγκέντρωση που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο Μπορντό και την Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα και ενδέχεται να ακολουθήσουν πορείες.

Συγκεντρώσεις είναι επίσης προγραμματισμένες για σήμερα και σε άλλες γαλλικές πόλεις, ιδιαίτερα στη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Νάντη και τη Λίλλη.

Related posts

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5.250 προσλήψεις

4press

ΠΑΤΡΑ: Αδιαπραγμάτευτη η θέση της Δημοτικής Αρχής- Από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Διονύση, το τρένο θα κατασκευαστεί υπόγεια!

4press

Νέο κύμα κακοκαιρίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας

4press

Leave a Comment