Ειδήσεις

ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο για την Υγεία

Συγκέντρωση διοργανώνει το ΕΚΠ μαζί με άλλους φορείς, σήμερα στις 7:00μμ, στο Εργατικό Κέντρο, «κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης που σήμερα συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση

Προχωράμε μπροστά! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και νόθους εργατοπατέρες.

Για ακόμη μια φορά, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών ανέβαλε τη σημερινή προσπάθεια των νόθων και εργατοπατέρων της Πάτρας για διορισμό Προσωρινής Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μεταθέτοντας την εκδίκαση για τις 8 Οκτώβρη 2021.

Για άλλη μια φορά, όλοι αυτοί, οι απαξιωμένοι στη συνείδηση των εργαζομένων εργατοπατέρες, προσπαθούν με κάθε μέσο να καθαιρέσουν μια νόμιμη Διοίκηση που όλα αυτά τα χρόνια τέθηκε στην πρώτη γραμμή οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων της Πάτρας για να μην περάσουν αντιδραστικά και αντεργατικά μέτρα, απολύσεις, μειώσεις μισθών, για διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας από την πανδημία. Μάλιστα, στο σημερινό δικαστήριο επιστράτευσαν και τη ΓΣΕΕ, όπου με παρουσία δικηγόρου της, ζητούσε επίμονα να καθαιρεθεί η σημερινή Διοίκηση του ΕΚΠ. Εκεί έχει φτάσει πια η κατρακύλα τους!

Είναι εχθρικοί απέναντι στους αγώνες μας, δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μας ανησυχίες, με τις δικές μας διεκδικήσεις. Θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, με σκυφτό κεφάλι, να διαπραγματεύονται με την εργοδοσία τι θα χάσουν, ενώ ταυτόχρονα να μην ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες και τη λειτουργία των συνδικάτων. Θέλουν στην Πάτρα, ξανά ένα ΕΚ μηχανισμό διαχείρισης δεκάδων προγραμμάτων, αξιοποιώντας και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.  Με σημαντικό χρηματικό όφελος βεβαίως των ίδιων όπως έκαναν για δεκαετίες. Δηλαδή μηχανισμό εξαγοράς, διαφθοράς, και φθοράς συνειδήσεων.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να τους απομονώσουν και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν σε κάθε κλάδο και επιχείρηση για να πάρει ανάσα η εργατική τάξη της πόλης μας, να νιώσει τη δύναμή της στο μπλοκάρισμα αντεργατικών διατάξεων και νόμων, στην διεκδίκηση αιτημάτων που θα βάζουν στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες. Αυτή είναι άλλωστε και η καλύτερη απάντηση στους άφαντους και απαξιωμένους εργατοπατέρες της Πάτρας, στη σαπίλα τους.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας!

Δίνουμε όλοι μαζικό μαχητικό παρόν στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΠ μαζί με δεκάδες άλλους φορείς, τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 7:00μμ, στο Εργατικό Κέντρο υπερασπίζοντας τη ζωή και την Υγεία μας, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης που σήμερα συνεχίζει να αφήνει αθωράκιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, συγχωνεύει και κλείνει κλινικές, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Νοσοκομεία, μετατρέπει το εμβόλιο από όπλο σε μέσο εκβιασμού, απειλών και απολύσεων.

Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στους αγώνες των πυρόπληκτων του Νομού μας και της Περιοχής μας, που μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτήσει παλεύουν καθημερινά ώστε να αποζημιωθούν στο 100% και για όσο διάστημα διαρκούν οι επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών. Σε όλους αυτούς που σήμερα δίνουν έναν ελπιδοφόρο αγώνα για να μείνουν στον τόπο τους, για να μην ξεχαστούν οι ευθύνες της κυβέρνησης.

Καλούμε ταυτόχρονα, τον Πατραϊκό λαό, να αγωνιστεί με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ ενάντια στην ακρίβεια, τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και τα είδη πλατιάς λαϊκή κατανάλωσης που θα λεηλατήσουν το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα χιλιάδων λαϊκών οικογενειών. Δεν θα πληρώσουμε πάλι εμείς τους δικούς τους ανταγωνισμούς, τη δική τους κρίση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Προχωράμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τα συνδικάτα μας, στο ίδιο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Νόμος είναι το δικό μας δίκιο!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Related posts

Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας “ζεσταίνουν” τα τρακτέρ τους

4press

Επίδομα 400 ευρώ: Πώς θα πάρουν τα χρήματα οι μακροχρόνια άνεργοι

4press

ΕΣΑΜΕΑ: Δεν συμπεριλαμβάνονται αιτήματα του αναπηρικού κινήματος στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

4press