Ειδήσεις

ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ:Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το 3ημερο – Ανεβαίνει το θερμόμετρο

Εκτενής αντικυκλώνας (πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων) καλύπτει και θα καλύπτει το ερχόμενο διάστημα την περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Ως εκ τούτου η εν λόγω περιοχή παραμένει και θα παραμείνει ανεπηρέαστη από ατμοσφαιρικές διαταραχές μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (Κ. Δευτέρα).

Επιπροσθέτως, θα ευνοηθεί και η μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική με επακόλουθο την άνοδο του υδράργυρου σε επίπεδα πάνω από τις κλιματικές τιμές για την περίοδο που διανύουμε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Όσον αφορά τόσο την δυτική χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να επικρατήσει καλοκαιρία μέχρι και ανήμερα της Κ. Δευτέρας. Μόνη «παραφωνία» κάποιες αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας κατά περιόδους κατά την διάρκεια της ημέρας.

Αναφορικά με την θερμοκρασία, οι μέγιστες τιμές της στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής επικράτειας θα κυμαίνονται κατά την διάρκεια του εν λόγω διαστήματος μεταξύ 17-20oC, με την ψύχρα, ωστόσο, να παραμένει την νύχτα και νωρίς το πρωί, ειδικότερα σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές όπου ευνοείται η θερμοκρασιακή αναστροφή, όπως είναι τα οροπέδια και οι μεγάλες πεδινές εκτάσεις. Οι άνεμοι τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα αναμένονται να πνέουν γενικά από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, δίχως να ξεπερνούν τα 3-4bf.

Η πόλη της Πάτρας δεν θα παρεκκλίνει από την γενικότερη καλοκαιρία με μόνη «παραφωνία», όπως προαναφέρθηκε, κάποιες κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα κυμαίνεται από 18-20oC, ενώ ως προς τις ελάχιστες τιμές του εντός της πόλης αυτές δεν θα πέφτουν κάτω από 9-10oC την νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοιθα πνέουν γενικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί ασθενείς, χωρίς να δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα.

Έτσι, λοιπόν, ο καιρός αναμένεται να είναι σύμμαχος των καρναβαλικών εκδηλώσεων. 

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα στο οποίο διακρίνεται η συμφωνία των προγνωστικών μοντέλων για το επερχόμενο διάστημα καλοκαιρίας.

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης

Ρωμανός Πατρών

PREVIOUS STORY

Related posts

Ουρές, ακυρώσεις, απόγνωση μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook -Πρωτοφανείς εικόνες στην Κέρκυρα μετά την κατάρρευση

4press

Ελληνική Τράπεζα: Λογαριασμός και IBAN με δύο απλές κινήσεις

4press

Ευρυτανία: Μεγάλη πυρκαγιά στα Άγραφα (vid)

4press

Leave a Comment