Ειδήσεις

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Μια ξεχωριστή πινελιά από Ασία θα χρωματίσει όπως τα παραμύθια μας “ο κόκκινος Δράκος”-Στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού ένα δρώμενο από Κίνα

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή με πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας, θα συμμετέχει ο εκλεκτός κινεζικός θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό ενός άλλου λαού.

Θα εμφανιστεί στην Πάτρα το τελευταίο τετραήμερο του Καρναβαλιού και θα παρουσιάσει το δρώμενο του Δράκου, δίνοντας μια ξεχωριστή αύρα και ένα σπάνιο θέαμα. Το δρώμενο αποτελεί μία παράσταση δρόμου με καλλιτέχνες, που παρουσιάζουν τον δράκο, ένα ιερό σύμβολο της κινεζικής κουλτούρας.

Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνοικίες της Πάτρας αλλά και στη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου 9 Μάρτη και στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 10 Μαρτίου.

-Πέμπτη 7 Μάρτη στην Αγυιά στις 18.30. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έσω-Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας. Παρέλαση επί της Νοταρά, τερματισμός Πλατεία Ντε Μιράντα-Παναχαϊκή, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

-Παρασκευή 8 Μάρτη στα Ζαρουχλέικα στις 18.30 σε συνεργασία με το Νότιο Διαμέρισμα. Παρέλαση επί  των οδών Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, Άνοδος Ανθείας, Ευβοίας, Κεντρική πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, οδός Φιλίππου- Ολυμπιάδος, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

Το πρόγραμμα του συγκροτήματος στην Πάτρα, περιλαμβάνει τα εξής:

-Την Τετάρτη 6 Μάρτη ξενάγηση στην «Αγορά Αργύρη» στις 6.30 μ.μ.

-Την Πέμπτη 7 Μάρτη στις 10 π.μ., επίσκεψη στο Δημαρχείο, αμέσως μετά ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη και στην έκθεση Γερολυμάτου, στις 12.15 μ.μ. ξενάγηση στην Achaia Clauss και στις 6.30 μ.μ. θα γίνει το δρώμενο στην Αγυιά.

-Την Παρασκευή 8 Μάρτη, ξενάγηση στο Μουσείο στις 10 π.μ., ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης στις 11.30 π.μ. και στις 6.30 μ.μ. τα δρώμενα στα Ζαρουχλέικα.

-Σάββατο 9 Μάρτη, ξενάγηση στο Κάστρο στις 10 π.μ., επίσκεψη στο Δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι, και συμμετοχή στην βραδινή παρέλαση του Καρναβαλιού, στις 5.30 μ.μ.

-Κυριακή 10 Μάρτη θα συμμετάσχει στις 2 μ.μ. στην μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού και στις 8.30 μ.μ. στην εκδήλωση καύσης του Καρνάβαλου.

Share this story:

Related posts

Μπορούν να υποκλαπούν τα προσωπικά μας δεδομένα μέσω του 13033; Το κενό ασφαλείας & πως θα προστατευθούμε

4press

ΠΑΤΡΑ: Κλεμμένα κοσμήματα σε βιτρίνα καταστήματος

4press

Νέα διάταξη: Ο θάνατος ενός προσώπου θα δηλώνεται τώρα και στο Κτηματολόγιο

4press

Leave a Comment