Ειδήσεις

Ρολά κατεβάζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους – 24ωρη απεργία σήμερα

Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στο δρόμο και συγκεντρώνονται το πρωί στις 11:00 στο υπουργείο Οικονομικών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε για σήμερα 24ωρη απεργία στους δήμους όλης της χώρας με κύριο αίτημα την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει ότι «κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αυτό ουσιαστικά αποτελεί «το προμήνυμα για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος, αφού οι εντολές των θεσμών θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης».

Η συνδικαλιστική οργάνωση των υπαλλήλων στους ΟΤΑ ζητεί ακόμα την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (καταργήθηκε με τον «Κλεισθένη») και την απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος. Στα αιτήματα περιλαμβάνεται, επίσης, και η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς «συνεχίζεται με ένταση η «χιονοστιβάδα» ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών σε μια σειρά από μικρούς αλλά και μεγάλους δήμους σε όλη τη χώρα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.FacebookTwitterGoogle+

Related posts

Υγειονομική «βόμβα» το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Ανακοινώθηκαν 119 κρούσματα

4press

Όσοι δεν κάνουν την τρίτη δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι

4press

Πατρών – Πύργου: Σύγκρουση τριών οχημάτων στη νέα εθνική οδό (ΦΩΤΟ)

4press

Leave a Comment