Ειδήσεις

Σενάρια διάσωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ – Ο «χρησμός» Τζανακόπουλου

Προσπάθεια να ξεπεραστεί ο σκόπελος του…κοινοβουλευτικού χάους μετά τη διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού και τη διαφαινόμενη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη στο πολιτικό σύστημα, με την κυβέρνηση να επεξεργάζεται το σενάριο αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής ή έστω να θέλει να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να προλάβει μια…μεγάλη έκρηξη του Πάνου Καμμένου. 

Το πρόβλημα που κατέστη σαφές στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες με τις ψηφοφορίες και το παράδειγμα της «γκαζόζας» που επικαλέσθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς, αναμένεται να οξυνθεί ακόμα περισσότερο σε περίπτωση που εν τέλει διαλυθεί η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Και αυτό γιατί αύριο αναμένεται τελικά να παραδώσει την έδρα του ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με τον Τέρενς Κουίκ να είναι ο επιλαχών και να μην προτίθεται να παραμείνει στην Κ.Ο. του κόμματος, οδεύοντας προς…ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά συνέπεια, οι ΑΝΕΛ θα μείνουν με 5 βουλευτές. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο Αριστείδης Φωκάς που πρόσφατα εντάχθηκε στο κόμμα, δεν εξελέγη με το κόμμα του κ. Καμμένου το 2015. Οπότε σύμφωνα με τα άρθρα 15 και 16 του Κανονισμού της Βουλής, ο κ. Φωκάς δεν θα προσμετράται στη δύναμη των ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα, μετά τη φυγή Παπαχριστόπουλου και την μη παραμονή Κουίκ, η Κ.Ο. να διαλύεται. 

Η οργή Καμμένου

Είναι σαφές ότι αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί έντονο εκνευρισμό στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος εσχάτως έχει απασφαλίσει και βάλλει ανοιχτά εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου. «Δεν μπορούμε να απειλούμαστε εμείς με διάλυση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά, θα έχουμε πόλεμο», είπε ο κ. Καμμένος χθες στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας μάλιστα ότι ήταν αυτός που είπε στον κ. Φωκά να πάει…για γκαζόζα την ώρα της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, προκειμένου να περάσει ένα μήνυμα προς τη μεριά της κυβέρνησης ότι από εδώ και στο εξής θα κάνει τη ζωή της…δύσκολη. 

Ο χρησμός Τζανακόπουλου

Τροφή στα σενάρια, πάντως, έδωσε μια αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών χθες. «Σύμφωνα με την πολιτική θέση της κυβέρνησης, δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων τα οποία, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, διασαφηνίζοντας ότι δεν αναφέρεται μόνο στους ΑΝΕΛ και στο Ποτάμι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στον Κανονισμό της Βουλής, κάτι που, πάντως, δεν θα γίνει εύκολα δεκτό από τα κόμματα της Βουλής.

Τεχνικά, μένει να φανεί ποια είναι τα περιθώρια αλλαγών π.χ. αλλαγή στη διατύπωση των επίμαχων άρθρων του Κανονισμού. Στη Βουλή, πάντως, δεν έχει υποβληθεί κάποιο σχετικό αίτημα, αν και θα εξεταστεί στην ώρα του. Βεβαίως, κάποιοι εκλαμβάνουν και τις δηλώσεις Τζανακόπουλου ως ένα μήνυμα και προς τον κ. Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση, ώστε να μην πυροδοτηθεί ανοιχτή σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας τρέμει τις αποκαλύψεις Καμμένου

«Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει οποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι».

Related posts

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από τη χειμερινή εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

4press

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχές στη Β. Ελλάδα

4press

Πάτρα: Τραυματίστηκε πυροσβέστης στη φωτιά, στα Συχαινά

4press

Leave a Comment