Ειδήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα συντήρησης, βελτίωσης και άρσης της επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων, Αιγιάλειας και Ερυμάνθου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα συντήρησης, βελτίωσης και άρσης της επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων, Αιγιάλειας και Ερυμάνθου συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ,  ενώ αρκετά ακόμη έργα βρίσκονται αυτή την περίοδο στο τελικό στάδιο των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Η εξέλιξη του συνόλου των έργων εξετάστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με την συμμετοχή των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Όπως αναφέρθηκε από τα στελέχη της υπηρεσίας, το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία έχουν επιδοθεί κυρίως σε εργασίες αποκατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από καταστροφές που έχουν επέλθει εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως αποκαταστάσεις καθιζήσεων, άρση καταπτώσεων, αποφράξεις οχετών, καθαρισμοί τάφρων, κοπή παρόδιας βλάστησης κλπ. Στόχος είναι η άμεση επέμβαση ώστε να μην διακόπτεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στις εργολαβίες που εξελίσσονται και στους πέντε Δήμους της Αχαΐας, οι ασφαλτικές εργασίες αυτήν την περίοδο δεν παρουσιάζουν πρόοδο λόγω καιρικών συνθηκών και θα εξελιχθούν μόλις ο καιρός το επιτρέψει.

«Υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για αναβαθμισμένους οδικούς άξονες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με εξασφαλισμένους πόρους.  Η ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών παραμένει στις προτεραιότητές μας. Στόχος μας είναι η άρση της επικινδυνότητας και η βελτίωση της προσβασιμότητας και στα χωριά μας, επειδή νοιαζόμαστε για τον πολίτη και θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Related posts

Στο σφυρί δυο Πατρινές εταιρείες μέσα στο Δεκέμβρη

4press

Σοκ σε σχολείο στον Βύρωνα: 22χρονος μπήκε στις γυναικείες τουαλέτες με κατεβασμένο παντελόνι (βίντεο)

4press

Κλιματικός Νόμος: Ραγδαίες αλλαγές για τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα από το 2030

4press

Leave a Comment