Ειδήσεις

Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης: Καλύπτει την πλειονότητα των νοικοκυριών

Δήλωση σχετικά με την καταβολή των 24,4 εκατ. ευρώ σε 239.353 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως σημειώνεται στη δήλωσή του, τα 162 εκατ. ευρώ έφθασε η συνολική στήριξη μέσω του επιδόματος για τη χειμερινή περίοδο 2021-2022.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, πρόκειται για επίδομα το οποίο, «μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης».

Χρήστος Σταϊκούρας: «Το επίδομα καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών»
Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα:

«Το υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, προχώρησε την περασμένη Πέμπτη, 28 Απριλίου, σε νέα καταβολή, ύψους 24,4 εκατ. ευρώ, του επιδόματος θέρμανσης, σε 239.353 δικαιούχους. Με την τελευταία αυτή καταβολή, το συνολικό ποσό που έχει δοθεί για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022 ανέρχεται στα 162 εκατ. ευρώ. Επίδομα το οποίο, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης».

Related posts

ΦΩΤΟ: Τροχαίο στην Περιμετρική Πάτρας – Αποκολλήθηκε ο τράκτορας

4press

«Μόνος εναντίον όλων» ο Δήμαρχος της Χίου στην πρόταση δημιουργίας νέου ΚΥΤ στο νησί

4press

Αυτοί είναι οι δύο «δράκοι» που βίαζαν, λήστευαν και χτυπούσαν ιερόδουλες στην Αθήνα

4press