Ειδήσεις

Στα ορυχεία της Σιβηρίας το χιόνι που πέφτει είναι κατάμαυρο και τοξικό (vid)

Βγαλμένες από άλλο πλανήτη μοιάζουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην περιοχή Κουζμπάς της Σιβηρίας, όπου βρίσκονται εδώ και δεκαετίες δεκάδες ορυχεία εξόρυξης άνθρακα κι άλλων ορυκτών.

Ολόκληρη η περιοχή είναι καλυμμένη από πυκνό χιόνι, όχι όμως όπως το φαντάζονται οι περισσότεροι. Πιο συγκεκριμένα, το χιόνι που έχει καλύψει τα πάντα είναι κατάμαυρο και θεωρείται τόσο τοξικό, που οι κάτοικοι της περιοχής αποφεύγουν κάθε επαφή του χιονιού με το σώμα τους.

Το αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύθηκε από τον Guardian μαρτυρά της απόκοσμες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, με ακτιβιστές του οικολογικού κινήματος να κάνουν λόγο για δραματική και μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με μετρήσεις των επιστημόνων, τα επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή είναι σχεδόν τριπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ η σκόνη από τα ορυχεία άνθρακα καθιστά το χιόνι τόσο τοξικό, που ερεθίζει το δέρμα με κάθε επαφή.

Mάλιστα, ολόκληρη η περιοχή του Κουζμπάς, με πληθυσμό περίπου 2,7 εκατομμύρια κατοίκους, έχει το υψηλότερο μέσο όρο καρκινοπαθών σε ολόκληρη τη Ρωσία αλλά και αρκετών ακόμα παθήσεων που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την λειτουργία των ορυχείων.

Related posts

Βόλος: Πέρασε τον φίλο του για αγριογούρουνο και τον σκότωσε

4press

Αχαΐα: Σήμερα η κηδεία του 9χρονου Γιώργου Μπαρδάκη που πέθανε μέσα στο σχολείο

4press

Τα περί «φούσκας» στην αγορά ακινήτων

4press

Leave a Comment