Ειδήσεις

Στα smartphone η υγεία: Ψηφιοποιούνται εξετάσεις, ραντεβού και σειρά υπηρεσιών

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, προανήγγειλαν ότι σύντομα η ζωή των πολιτών θα γίνει ακόμα πιο εύκολη σε ότι αφορά στην ψηφιοποίηση της υγείας, καθώς θα μπορούν από το κινητό τους να βγάζουν ιατρικές βεβαιώσεις, ψηφιακές εξετάσεις, να τους υπενθυμίζεται το ραντεβού αλλά και να παίρνουν συμβουλές από γιατρούς εξ αποστάσεως.

Οι νέες αυτές υπηρεσίες που ενισχύουν και συμβάλλουν στην Πρόληψη της Δημόσιας Υγείας θα τεθούν σε λειτουργεία πολύ σύντομα.

Ειδικότερα, οι δράσεις που ήδη βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα είναι οι ακόλουθες:

Εφαρμογή Υγείας για έξυπνα κινητά

Το mobile app θα παρέχει στον πολίτη άμεση και εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία που περιέχονται στη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά για τον ίδιο και τα πρόσωπα που έχουν οριστεί ως προστατευόμενα μέλη του.

Ιατρικές Ψηφιακές Βεβαιώσεις

Στο σύστημα της συνταγογράφησης θα προστεθεί σύντομα η δυνατότητα κατάρτισης και ανάρτησης ψηφιακών ιατρικών βεβαιώσεων, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής σε χώρους άθλησης και συλλόγους.

Προληπτική ιατρική

Οι νέοι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο κινητό τους ως υπενθύμιση για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Περαιτέρω, προβλέπεται οι πολίτες να λαμβάνουν εξατομικευμένες ενημερώσεις για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων με βάση την ηλικία και το φύλο τους.

Τηλεσυμβουλευτική

Με την αξιοποίηση των σχετικών τεχνολογικών εργαλείων, πρόκειται να επεκταθεί η παροχή εξ’ αποστάσεως συμβουλών από γιατρούς. Η πρωτοβουλία αυτή, που θα ξεκινήσει από την ψυχική υγεία και τα δερματολογικά νοσήματα, είναι ιδιαίτερα σημαντική ιδίως για τις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, καθώς θέτει την απομακρυσμένη επικοινωνία ιατρού-ασθενή σε ένα ξεκάθαρο και σαφές πλαίσιο.

Related posts

Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Κουρούτα

4press

Οι κάλπες άνοιξαν για τη νέα Βουλή

4press

Κορονοϊός – SOS από τα ξενοδοχεία: Το 65% θεωρεί πιθανή την χρεοκοπία

4press