Ειδήσεις

Το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατέθηκε στη Βουλή – Πότε θα ψηφιστεί Τι σχολίασε ο Πάνος Καμμένος.

Το πρώτο Κοινοβούλιο που θα εγκρίνει το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟπου υπεγράφη χθες, κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (06/02) στη Βουλή.

Σήμερα, στις 14:00, θα συζητηθεί στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυναςτης Βουλής, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, και την Παρασκευή (08/02) θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Έτσι, μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης, η Συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί κι έτσι απομένει η τυπική έγκριση από τον ΟΗΕ.

Πάνος Καμμένος: «Χρειάζονται 180 βουλευτές»

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα αφού -όπως έγραψε- στο Twitter το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Panos Kammenos@PanosKammenos

Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί Κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 άρθρο 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ;947:46 μ.μ. – 6 Φεβ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter133 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγραψε: «Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 άρθρο 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;».

Related posts

Κεφαλονιά: Αυτοκίνητο με δύο νεαρούς έπεσε στη θάλασσα – Κολύμπησαν και σώθηκαν

4press

Βράχος έπεσε σε σπίτι στο Ηράκλειο (εικόνες)

4press

Επιστολή Ανδρέα Φίλια για παράταση των συμβάσεων Κοινωφελούς Εργασίας

4press

Leave a Comment