Ειδήσεις

ΦΩΤΟ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ: Kατολίσθηση απειλή να καταπιεί σπίτι – Εκκενώθηκε από τους ιδιοκτήτες!

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αράχωβα Ναυπακτίας  από την νέα τεράστια κατολίσθηση  που παρουσιάστηκε. Η κατολίσθηση απειλή να καταπιεί ένα σπίτι του οικισμού που έχει εκκενωθεί.

“Ένα κατολισθητικό φαινόμενο ξεκίνησε απειλώντας μια οικία στο χωριό μας το σπίτι εκκενώθηκε άμεσα, πιστεύω η πολιτεία και όλοι οι χωριανοί να μπορέσουμε να βάλουμε πλάτες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον χωριανό μας (Γ.Κ) και τον κάθε χωριανό όταν αυτός χρειάζεται την βοήθεια μας !” δηλώνει κάτοικος της περιοχής, Κάποιοι άλλοι δε, αγανακτισμένοι με την κατάσταση μιλούν για αδιαφορία των αρμοδίων “Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους απαξίωσης των χωριών μας από τον Δήμο και την Περιφέρεια.Κανένα ενδιαφέρον για τα προβλήαματα.Επιβάλλεται η συνεχείς πάλη και ο αγώνας προκειμένου να αποκτηθούν τα αυτονόητα για τα χωριά μας”.

Θυμίζουμε ότι το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην περιοχή έχει ξανασυμβεί στην Αράχωβα Ναυπακτίας όπου οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν πολλούς δρόμους του χωριού, παρέσυραν μάντρες, πέτρινα σκαλοπάτια και παρέσυραν ή καταπλάκωσαν σπίτια. Μάλιστα από το 2015 είχαν ξεκινήσει προσπάθειες προκειμένου να  γίνει γεωτεχνική μελέτη για την περιοχή των κατολισθήσεων στα χωριά Αράχωβα και Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας όμως δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για το θέμα από τους εμπλεκόμενους φορείς!

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

agriniosite.gr

Related posts

Εκτροχιάστηκε ο Προαστιακός στο κέντρο της Πάτρας

4press

Καιρός: Έρχεται ο «Ηφαιστίων» με καταιγίδες και χιόνια

4press

Πότε θα γίνει η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

4press

Leave a Comment