Ειδήσεις

Χαρά Αναστασοπούλου: Η Ελλάδα είναι για 4η χρονιά η χειρότερη χώρα για τις εργαζόμενες γυναίκες

Αν και η Ελλάδα θεωρείται ιδανικός #τουριστικός_προορισμός, δεν συμβαίνει το ίδιο όταν αναφερόμαστε για τις εργασιακές συνθήκες , ιδιαίτερα για τις γυναίκες.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως η “χειρότερη χώρα για τις εργαζόμενες γυναίκες” σε μια ετήσια έρευνα του Insider, ακολουθούμενη από την Ιταλία. Το 77% των γυναικών στην Ελλάδα είναι δυσαρεστημένες από τη δουλειά τους και το 55% αναφέρουν ότι η δυσαρέσκειά τους πηγάζει από την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής.
Η Ιταλία είναι η δεύτερη χειρότερη χώρα και ακολουθούν η Σερβία, η Αργεντινή, η Τουρκία, η Νότια Αφρική, η Ρουμανία, το Κουβέιτ και η Αίγυπτος στον κατάλογο των 10 πρώτων χειρότερων χωρών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένες με τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους στην Ελλάδα, με το 37% να δίνει τη χειρότερη αξιολόγηση (έναντι 10% παγκοσμίως). Μερικά από τα κριτήρια αξιολόγησης είναι η ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής τους ζωής, το ωράριο εργασίας και η ασφάλεια της απασχόλησης. Παραδείγματα πολλά, από πολλούς και διαφορετικούς χώρους έχουμε όλοι μας.

Στην #Πάτρα μας με πληθυσμό περίπου 350.000 σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα 167.000 άνθρωποι είναι άνεργοι. Άνθρωποι όλων των ηλικιών , άντρες- γυναίκες, που ήρθαν αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας από τη δεκαετία του 90, πριν πολλές άλλες πόλεις βιώσουν την μεγάλη οικονομική κρίση, όταν έκλειναν τα μεγάλα εργοστάσια της Πάτρας, Misko, Pirelli, Πειραϊκή πατραϊκή, εγκλωβίστηκαν στις νέες συνθήκες,άλλαξε η καθημερινότητα τους.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Πατρινοί/ -ές είναι οι ευκαιρίες που οφείλουμε να δημιουργήσουμε για ανάπτυξη, ατομικά και συλλογικά, να προετοιμαστούμε για τις αλλαγές που πρέπει να φέρουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε το τείχος της ανεργίας. Σύγχρονο μικρό παράδειγμα η εταιρεία Skywalker.gr στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το Έργον» που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς Υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας-Αγοράς Εργασίας, Πολιτικής Προστασίας και Φροντίδας Ηλικιωμένων την Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday.
Πρόκειται για μια δράση που περιλαμβάνει workshops αναζήτησης εργασίας, ανάπτυξης ατομικών δεξιοτήτων, προσωπικό coaching και cv tips. Η δράση απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιωθούν ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων στο ξεκίνημα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους.
Δεν χρειάζεται πάντα κόπος, χρειαζόμαστε #πρωτοβουλία, ανάληψη ευθύνης, #τόλμη, #συμμετοχή και #δράση στα προβλήματα της πόλης για να είμαστε κέντρο και “λιμάνι” για όλους.

Related posts

Κοσμοσυρροή στα διόδια με εκατοντάδες αναστροφές

4press

Τελεσίγραφο της Κτηματικής προς Πελετίδη: ΄΄Ξήλωσε τώρα το Πάρκο στον κόκκινο Μύλο”

4press

Μετά τo click away έρχεται το click in shop!

4press