Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: Η κρίση δεν θα εκτροχιάσει την οικονομία

Την εκτίμηση ότι η ουκρανική κρίση δεν θα εκτροχιάσει την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο «Banking Summit: Ανοίγοντας δρόμο για την ανάπτυξη» του Moneyreview.

H δεύτερη κρίση την οποία βιώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις, παραδέχθηκε ο υπουργός, καθώς σημείωσε ότι αυξάνεται η αβεβαιότητα και δημιουργούνται κίνδυνοι.

Στην περίπτωση της Ελλάδας ο αντίκτυπος θα προέρχεται από τον πληθωρισμό, λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας, πρόσθεσε. Παρόλα αυτά, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κρίση αυτή δεν θα εκτροχιάσει την οικονομία, έπειτα και από την σημαντική ανάκαμψη του 2021.

«Αυτό που κάναμε ήταν να εκμεταλλευθούμε την απόδοση του 2021 για να μετριάσουμε τον αντίκτυπο του 2022. Δημιουργήσαμε δημοσιονομικό χώρο, για να τον αξιοποιήσουμε», είπε ο υπουργός.

Τόνισε, όμως, ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να απορροφήσει πλήρως το κόστος, και επανέλαβε ότι χρειάζονται αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο, αλλά και δημοσιονομική υπευθυνότητα. Χρησιμοποιούμε τον δημοσιονομικό χώρο με σύνεση», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

moneyreview.gr

Related posts

Τα 30 «SOS» της ΑΑΔΕ – Φορολογικές δηλώσεις

4press

Παντελής Μαυρίδης: “H καλύτερη επιλογή γίνεται με ΓΝΩΣΗ” – Δείτε τη Συνέντευξη

4press

Έρχεται ο “Ετεοκλής” και φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το βράδυ

4press