Ειδήσεις

51 ομάδες από την Αχαΐα στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής

Τις 78 έφτασαν οι μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν στη μεγάλη εκπαιδευτική γιορτή τεχνολογίας, στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Οι νικήτριες ομάδες ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 23-24 Φεβρουαρίου.Συγκεκριμένα οι 51 ομάδες ήταν από την Αχαΐα, 13 από την Ηλεία, 10 από την Αιτωλοακαρνανία, 3 από την Ζάκυνθο και 1 από το Ευπάλιο.

Στο Δημοτικό, οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με το ερώτημα: με ποιον τρόπο η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τα μικρά νησιά να αναπτυχθούν; Ετσι, μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της περιφέρειας μας δημιούργησαν ομάδες, από τον περασμένο Οκτώβριο, με μέντορα τον δάσκαλό τους (προπονητή) και εργάστηκαν απογεύματα και σαββατοκύριακα, ώστε να παρουσιάσουν λύσεις που καταδεικνύουν πώς οι λίγοι άνθρωποι που ζουν στα μικρά νησιά μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνολογία.Στο Γυμνάσιο, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν, μέσω της τεχνολογίας, στο ερώτημα αν το κρασί είναι εθνικό προϊόν από την αρχαιότητα και ποιοι είναι ο σημαντικοί δρόμοι του κρασιού. Τα ρομπότ ως αξιόπιστοι «εργάτες» εκτέλεσαν κάθε φάση από τον τρύγο έως το κρασί.

Στο Λύκειο, οι μαθητές κλήθηκαν να δείξουν τι καθιστά μια πόλη έξυπνη (Smart City). Εξυπνες λύσεις στην κυκλοφορία, στην ασφάλεια, στο περιβάλλον, στην αειφόρο ανάπτυξη και οτιδήποτε σχετίζεται με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Related posts

Σχεδόν στο 1 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων

4press

ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 8 δισ. ευρώ η χασούρα από την καραντίνα το δεύτερο τρίμηνο του 2020

4press

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γ.Λέντζας κάλεσε στο κινητό τον Κ.Μητσοτάκη και το πρόβλημα λύθηκε – Τι του είπε ο πρωθυπουργός

4press

Leave a Comment