Ειδήσεις

Olympic Champion: Από φορτηγό στο γκαράζ ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο -3 τραυματίες

Σε τρεις ανθρώπους χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Olympic Champion, μόλις αυτό είχε αναχωρήσει από την Ηγουμενίτσα.

Η φωτιά στο πλοίο, στο οποίο βρίσκονταν 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, ξεκίνησε από φορτηγό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ευτυχώς, γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο καθώς λειτούργησε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης του Olympic Champion, ενώ την ίδια ώρα το πλοίο- που βρισκόταν μισό μίλι από το λιμάνι όταν ξέσπασε η φωτιά- επέστρεψε στο λιμάνι.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά
Πρώτες βοήθειες σε τρία άτομα

Πλακιωτάκης για τη φωτιά στο πλοίο: Απέδωσαν οι συντονισμένες προσπάθειες λιμενικού και πληρώματος

Δύο επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για έναν 80χρονο Ελληνα και έναν Γερμανό, ο οποίος είχε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν αμέσως μετά. Παράλληλα, ένας Κούρδο μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των αναθυμιάσεων. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει επιληφθεί το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Εμφανή τα ίχνη από τη φωτιά σε νταλίκα που βγαίνει από το πλοίο
Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία. Μόλις ξέσπασε η φωτιά, επέστρεψε στο λιμάνι και εκεί έσπευσαν περιπολικό του λιμενικού, ρυμουλκό και ένα πλοιάριο του πυροσβεστικού σώματος.

Αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες
Το πλοίο στο οποίο ξέσπασε η φωτιά επέστρεψε αυτοδύναμο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στη συνέχεια, έχει κανονικά η αποβίβαση των επιβατών και του πληρώματος. Οι περισσότεροι επιβάτες βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής του λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ έχει ξεκινήσει και η εκφόρτωση των οχημάτων από το Olympic Champion. Οσο για τη συνέχεια του ταξιδιού τους, οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας.

Η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό στο γκαράζ
Βίντεο: Βγάζουν τα οχήματα από το γκαράζ του πλοίου

Η ανακοίνωση του λιμενικού για τη φωτιά
Για τη φωτιά στο πλοίο εξέδωσε ανακοίνωση το λιμενικό. Αυτή αναφέρει τα εξής:

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας.

Μαύρος καπνός βγαίνει από το πλοίο
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος. Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και του λιμενικού

Δύο (02) εκ των επιβατών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε».

Related posts

«Σεισμός» στην πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα -Σε 48 ώρες 270.000 αιτήσεις

4press

Κική Δημουλά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη σπουδαία μας ποιήτρια

4press

Κερδίζει έδαφος η εξ αποστάσεως απασχόληση

4press