Επικαιρότητα

Ισραήλ: Μόλις 2 δολάρια η αναχαίτιση, με το αντιπυραυλικό σύστημα λέιζερ

Μόλις 2 δολάρια θα κοστίζει κάθε αναχαίτιση με ένα βασισμένο σε λέιζερ σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας που το Ισραήλ ελπίζει να αναπτύξει από την ερχόμενη χρονιά για να εξουδετερώνει εχθρικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

Το Ισραήλ εξαρτάται αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση των αεροπορικών αυτών απειλών από συστήματα που εκτοξεύουν πυραύλους αναχαίτισης οι οποίοι κοστίζουν από δεκάδες χιλιάδες μέχρι εκατομμύρια δολάρια. Όμως το σύστημα Iron Beam (Σιδερένια Ακτίνα), πρωτότυπο του οποίου παρουσιάσθηκε πέρυσι, χρησιμοποιεί λέιζερ για να υπερθερμαίνει και να εξουδετερώνει αεροπορικές απειλές.

Ο Μπένετ προέβλεψε ότι θα τεθεί σε υπηρεσία στις αρχές του 2023. «Είναι κάτι που αλλάζει το παιγνίδι, όχι μόνο επειδή θα πλήττουμε τον εχθρικό στρατό, αλλά επίσης επειδή θα τον χρεοκοπούμε», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στη διάρκεια επίσκεψης στον κρατικό κατασκευαστή του συστήματος, την εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.

Παλαιστινιακές και λιβανικές δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει σε προηγούμενους πολέμους χιλιάδες ρουκέτες και βλήματα όλμου εναντίον του Ισραήλ, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει επίσης αναχαιτίσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τα οποία εκτιμά ότι εκτοξεύθηκαν από υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές κοντά στα σύνορά του.

«Μέχρι σήμερα, μας κοστίζει πολλά χρήματα να αναχαιτίζουμε κάθε ρουκέτα. Σήμερα (ο εχθρός) μπορεί να επενδύει δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε μια ρουκέτα και εμείς θα επενδύουμε 2 δολάρια σε ηλεκτρικό για να αναχαιτίζουμε αυτή τη ρουκέτα», δηλώνει ο Μπένετ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

Related posts

Power Pass και ρήτρα αναπροσαρμογής: Πώς υπολογίζεται η επιδότηση και τι λεφτά θα πάρετε πίσω – Παραδείγματα

4press

Απότομη… προσγείωση από Θωμαΐδη: «Περιοριστικά μέτρα για τέσσερις ακόμη εβδομάδες» (video)

4press

Αυλαία σήμερα για το Εξοικονομώ 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – οι προϋποθέσεις (βίντεο)

4press