Επικαιρότητα

Μίκης Θεοδωράκης: Οι πέντε διαθήκες που είχε συντάξει ανοίγουν σήμερα – Οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν αντίγραφο

Το περιεχόμενο της διαθήκης που θα κριθεί κύρια από το δικαστήριο θα γνωστοποιηθεί στους κληρονόμους μέχρι την Παρασκευή.

Συνολικά πέντε ήταν οι διαθήκες που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης και δημοσιεύθηκαν από το ειρηνοδικείο Αθηνών. 

Το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ μία ημέρα αργότερα, όπως αναμενόταν, ενημερώθηκαν επισήμως τα πρόσωπα που αναφέρονται σ’ αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, συγκεκριμένα περιστατικά τα τελευταία χρόνια οδήγησαν τον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη να αλλάξει τις αποφάσεις του σχετικά με τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων του αλλά και της περιουσίας του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη δημοσιεύτηκε και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν αντίγραφα.

Το περιεχόμενο της διαθήκης που θα κριθεί κύρια από το δικαστήριο θα γνωστοποιηθεί στους κληρονόμους μέχρι την Παρασκευή.

Όπως είπε το συγγενικό περιβάλλον του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή «T-live» του Alpha, το επόμενο χρονικό διάστημα – μέχρι την Παρασκευή – θα έχουν πάρει τα αντίγραφα της διαθήκης και έτσι θα γνωστοποιηθεί τι ορίζει με την τελευταία βούλησή του ο μουσικοσυνθέτης.

«Η πρώτη διαθήκη είναι από το 2011, ενώ η τελευταία συντάχθηκε λίγο πριν τον θάνατό του», δηλώνει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, που μιλά τόσο για τις 5 διαθήκες που έχουν συνταχθεί από τον μεγάλο καλλιτέχνη στην εκπομπή Happy Day.

Στο μεταξύ ο Νίκος Κουρής ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη εκτός γάμου, έστειλε εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας της να κάνουν τεστ DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μεταξύ τους συγγένεια και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είναι βιολογικό παιδί του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του καναλιού ο Μίκης Θεοδωράκης πριν ακόμα από το 2015 ήθελε να έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα και έτσι είχε ξεκινήσει να γράφει τις διαθήκες του, ωστόσο συνέβησαν κάποια γεγονότα που τον οδήγησαν να αλλάζει τις τελευταίες αποφάσεις του.

Related posts

Υποχρεωτικός εμβoλιασμός: Κατά πόσο μπορεί να ισχύσει

4press

Δώδεκα ερωτήσεις απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων – τα υγειονομικά πρωτόκολλα

4press

Νικαράγουα: Συνελήφθη μέλος της διεύθυνσης της εφημερίδας La Prensa

4press