Επικαιρότητα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ετοιμάζονται εντάλματα συλλήψεων – Η μεταφορά οργάνων της Ιριδας έγινε με κουβά

Συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της αστυνομίας για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα – Η Εισαγγελία Αθηνών αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει ένταλμα σύλληψης

Συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της αστυνομίας για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας φέρεται να έχει ολοκληρωθεί ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνουν συλλήψεις, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Η Εισαγγελία Αθηνών αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Ταυτόχρονα ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» είπε ότι το Ανθρωποκτονιών έχει καταλήξει σε δικό του συμπέρασμα για τους θανάτουςτων τριών κοριτσιών.

«Θα πάμε προς έκδοση εντάλματος σύλληψης μέσα στις επόμενες μέρες. Μετ’ επιτάσεως διαρρέεται ότι το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τους ιατροδικαστές, ενδέχεται και να μην περιμένει (σε εισαγωγικά το ρήμα) τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, έχει φτάσει σε ακλόνητο συμπέρασμα που του παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η έκδοση εντάλματος θα γίνει πριν την 25η Μαρτίου. Για το αν πρόκειται για ένα ή περισσότερα άτομα που θα συλληφθούν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» είπε ότι δεν γνωρίζει.

https://www.antenna.gr/

Πάτρα: «Μετέφερε τα όργανα της Ιριδας σε κουβά»

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον θάνατο της 6 μηνών Ιριδας. Μετά την αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου για τη μητέρα που φέρεται να είπε στον πατέρα «θα κάνουμε άλλο παιδί» την ημέρα που το μωρό βρέθηκε στην κούνια του, αποκαλύπτεται πως τα όργανά του μεταφέρθηκαν σε παθολογοανατόμο μέσα σε κουβά. Όπως ανέφερε ο Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», σύμφωνα με έρευνα που έκανε, ο πατέρας ήταν εκείνος ο οποίος, μετέφερε τα όργανα του παιδιού.

Στη συνέχεια ο αστυνομικός συντάκτης, Γιώργος Σόμπολος, επιβεβαίωσε την πληροφορία δίνοντας μάλιστα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία. Όπως είπε έδωσαν στον πατέρα έναν κουβά με τα οποία μεταφέρονται στο οποίο υπήρχε μέσα ο εγκέφαλος και άλλα όργανα. Στην εκπομπή παρενέβη και ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, ο οποίος επιβεβαίωσε και ο ίδιος την συγκλονιστική αποκάλυψη.https://player.glomex.com/integration/1.698.0/iframe-player.

Η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Ιριδας

Οσον αφορά τον θάνατο της Ιριδας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων ανέφερε τη Δευτέρα (21/3) πως αιτία θανάτου της ήταν η αγενεσία φλεβόκομβου και το πνευμονικό οίδημα. «Μιλάμε για έμπειρη ιατροδικαστή, το εύρημα σίγουρα στην καρδιά το έχει δώσει η παθολογοανατόμος» είπε ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ALPHA. «Παρόλο που ο ιατροδικαστής είχε ένα εκκωφαντικό εύρημα όπως είναι η αγενεσία φλεβόκομβου ουσιαστικά έδωσε σαν δεύτερη αιτία το πνευμονικό οίδημα» ανέφερε.

«Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, προφανώς και κάτι παθολογικό, σπάνιο με ερωτηματικά και όλα αυτά που έχουν ακουστεί. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση και να δούμε τα λοιπά ευρήματα. Την ανοξυγοναιμία του εγκεφάλου την προκάλεσε ο φλεβόκομβος; Αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Η ανοξυγοναιμία είναι η έλλειψη οξυγόνου» επεσήμανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Κρίση μου είναι πως δεν μπορούμε να φτάσουμε στην ανοξυγοναιμία. Στη βλεννογόνο του έξι μηνών παιδιού έχουμε μία λύση. Παράλληλα έχουμε ένα πανάκι που αρχικά ήταν πειστήριο και η ίδια η μητέρα είπε πως είχε αίμα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας. «Το αίμα από πού προέρχεται; Αιμορραγούσε από κάπου το παιδί. Κι αν αιμορραγούσε από το στόμα πως βρέθηκε το πανάκι στο στόμα;» διερωτήθηκε ο ιατροδικαστής. «Δεν άκουσα να υπάρχει ένα τραύμα που να δικαιολογεί το αίμα πλην της λύσης του φλενογγόνου» πρόσθεσε.

«Οι πνεύμονες μπορεί να εκκρίνουν ένα υγρό με αίμα. Πάλι όμως αυτό το υγρό για να το βρω σε ένα πανάκι πάει να πει ότι πει ότι έχει να κάνει με τα στόμια των αεροφόρων οδών. Από τους πνεύμονες αυτό το υγρό θα βγει από τη μύτη ή το στόμα μας. Πώς το αίμα βρέθηκε μόνο στο πανάκι;» ρώτησε ο Γρηγόρης Λέων κλείνοντας.

Related posts

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη -Διοργανώσαν δρώμενο για να διαμαρτυρηθούν [εικόνες & βίντεο]

4press

Πάτρα: Τεράστια έρευνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας με 70 καταθέσεις

4press

Αυτές οι ομάδες ατόμων θα εμβολιαστούν πρώτες με την 3η δόση εμβολίου

4press