Επικαιρότητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει εκλογές: Πώς και πού θα στηθούν οι κάλπες της 15ης Μαΐου σε Πάτρα και Αχαΐα

Τα παλιά και τα νέα μέλη

Σε προεκλογικούς ρυθμούς  ενόψει της εσωκομματικής κάλπης της 15ης Μαΐου, βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην κορυφή της πυραμίδας είναι η εκλογή του προέδρου από τη βάση αλλά και της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Η διαδικασία των εκλογών και στην Αχαΐα περιλαμβάνει ταυτόχρονα δύο ψηφοφορίες σε δύο διαφορετικές κάλπες, μία για την εκλογή Προέδρου και μία για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής σε 15 εκλογικά κέντρα, με 21 κάλπες για την εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής (παλιά μέλη) και 19 κάλπες για την εκλογή προέδρου (νέα μέλη).

Διευκρινίζεται ότι παλιά μέλη θεωρούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του κόμματος μέχρι 21 Μαρτίου και αυτοί ψηφίζουν τόσο για πρόεδρο όσο και για κεντρική επιτροπή. Στα εκλογικά κέντρα για τα παλιά μέλη θα υπάρχουν δυο κάλπες, ενώ για τα νέα μέλη θα υπάρχει μια κάλπη καθώς θα ψηφίζουν αφού πρώτα εγγραφούν ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με αίτησή τους εκείνη την στιγμή και θα καταγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο του κόμματος. Θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο για πρόεδρο.

Για την επικείμενη εκλογική διαδικασία, μιλώντας στο thebest.gr, o Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ανέφερε: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στην Αχαΐα, το επόμενο διάστημα, όλη του η πολιτική και κομματική και οργανωτική δραστηριότητα είναι στραμμένη στο μεγάλο ραντεβού τις 15ης Μαΐου. Θέλουμε να είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλουμε να δοθεί μέσα από την εκλογική διαδικασία ένα σαφές μήνυμα για την ενότητα και την συνοχή του κόμματος. Ένα μήνυμα για να στείλουμε πίσω στη Νέα Δημοκρατία τον λογαριασμό για την ακρίβεια, για την μη σωστή διαχείριση της πανδημίας αλλά και  για όλα τα δεινά που έχουν βρει την χώρα μας, τα τελευταία χρόνια. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για να ξεκινήσει η αρχή του τέλους της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Πώς θα γίνει η διαδικασία στην Αχαΐα-Πού θα στηθούν οι κάλπες

·      Στον Δήμο Πατρέων θα υπάρχουν έξι εκλογικά κέντρα με 23 εκλογικά τμήματα

·      Τρία εκλογικά κέντρα στην Αιγιάλεια, σε Αίγιο, Διακοπτό και Ακράτα

·      Στο Δήμο Καλαβρύτων, ένα στα Καλάβρυτα και ένα στην Κλειτορία

·      Στον Δήμο Ερυμάνθου, από ένα σε Χαλανδρίτσα και Σταυροδρόμι Τριταίας

·      Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ένα στην Κάτω Αχαΐα (Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη) 

Σε ό, τι αφορά, τα εκλογικά κέντρα των Δήμων (πλην του Δήμου Πατρέων), θα υπάρχει ένα εκλογικό τμήμα για νέα μέλη και ένα για παλιά μέλη. Σε ό, τι αφορά το κέντρο στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας θα υπάρχει μια κάλπη μόνο για νέα μέλη, δηλαδή κάλπη για την ψήφιση νέου προέδρου.

Όσον αφορά τον Δήμο Πατρέων, τα μέρη που προσανατολίζονται να στηθούν τα εκλογικά κέντρα είναι:  Στο Κεντρικό Διαμέρισμα, ένα εκλογικό κέντρο στο 2ο Γυμνάσιο (Μαιζώνος, Τριών Ναυάρχων) με τέσσερις κάλπες για παλαιά μέλη και τρεις για νέα μέλη. Στο Αρκτικό Διαμέρισμα, στο 1ο και 6ο Γυμνάσιο (Αγίας Σοφίας και Έλληνος Στρατιώτου) με τρία εκλογικά τμήματα για παλιά μέλη και δυο για νέα μέλη. Στο Νότιο Διαμέρισμα, στο 33ο Δημοτικό Σχολείο (Ακρωτηρίου και Λαγκαδά) με τρία για παλιά μέλη και δυο για νέα μέλη. Στο πρώην Δημαρχείο Ρίου, με ένα για παλιά μέλη και ένα για νέα μέλη. Στην Μεσσάτιδα, στο Γυμνάσιο Δεμενίκων, με ένα για παλιά μέλη και ένα για νέα μέλη και τέλος στην Παραλία Πατρών, στο πρώην Δημαρχείο με ένα για παλιά μέλη και ένα για νέα μέλη.

Related posts

Χωρίς ταμεία και ουρές τα σούπερ μάρκετ του μέλλοντος – Το παράδειγμα της Carrefour

4press

Λίγο πριν το μοιραίο ο Mad Clip τραγουδούσε με την Φουρέιρα (vid)

4press

Τι αλλάζει στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 7 Φεβρουαρίου

4press