Επικαιρότητα

«Πρεμιέρα» για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις σήμερα: Πόσο θα διαρκέσουν, τι πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει σήμερα, 3 Μαΐου, η «αυλαία» των εαρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει το υπ. Ανάπτυξης και οι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις -που μετακινήθηκαν κατά μια ημέρα λόγω της χθεσινής αργίας της Πρωτομαγιάς- θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι με εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00’ – 18:00’, ενώ το ίδιο προτεινόμενο ωράριο ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων «οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό», ενώ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι «οι εταιρίες -μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων».

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέξετε
Υπενθυμίζεται ότι παρά τη γενναία άρση μέτρων για τον κορωνοϊό, η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τα καταστήματα.

Στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, με τις κυρώσεις προς τον εμπορικό κόσμο να είναι αυστηρές. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Οι καταστηματάρχες, που θα συμμετέχουν στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Related posts

Χαρίζει ζωή σε 5 συνανθρώπους με τον θάνατο του ο 16χρονος Κωνσταντίνος από το Μεσολόγγι

4press

Σάλος στην Καρδίτσα: Το rapid test δεν έδειξε μόνο κορονοϊό αλλά και… απιστία!

4press

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό – Εκκενώνεται o Μύτικας

4press