Επικαιρότητα

Στον “παλμό” της επικαιρότητας -Γράφει η Ευτυχία Λαμπροπούλου

Η γνώση είναι δύναμη, μόνο αν δεις τη ζωή σαν σχολείο και τις όμορφες στιγμές της σαν διάλειμμα μπορείς να χορέψεις τη ζωή και ζωή και όχι απλώς να την περπατήσεις . Βλέποντας και ακούγοντας τα ειδησεογραφικά δελτία των τελευταίων ημερών, μου έρχονται στο μυαλό οι λέξεις των καθηγητών μου.

Οι σωστοί δικαστικοί ρεπόρτερ πρέπει να βλέπουν τα γεγονότα ψυχρά και να μην παρασύρονται από συναισθηματικές εξάρσεις ή να μεροληπτούν. Ποτέ δεν μας είπαν για τους αλεξιπτωτιστές που δηλώνουν δημοσιογράφοι , για τους φερόμενους ως δράστες 36 αδικημάτων , οι οποίοι γίνονται εκδότες μέσα σε μια νύχτα και για τους παντός είδους αριβίστες που νομίζουν ότι ο τίτλος τους δημοσιογράφου είναι σακάκι να το φορούν κατά περίπτωση ή μανδύας για να καλύπτουν τις πομπές τους.

Κατά τ’ άλλα άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για τις ηλικιακές ομάδες από 30 έως 45, αθρόα ήταν η συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα από τις πρώτες κιόλας ώρες.

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε η Εβδομάδα των Παθών και το Πάσχα, με τα μέτρα να τηρούνται. Τον καιρό ευνοϊκό, ως και τις κοντινές παραλίες θέλησαν κάποιοι να επισκεφθούν ανήμερα του Πάσχα και να κάνουν τις πρώτες τους βουτιές . Δείγμα ότι φως στο τούνελ υπάρχει , η αισιοδοξία την πόρτα μας χτυπά σιγά –σιγά.

Πριν λίγα 24ωρα κουβεντιάζοντας με κυβερνητικό στέλεχος για ανταλλαγή ευχών, μου είπε «θα δεις σύντομα εντατικούς ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την αποφυγή κάθε ασυλλόγιστης σπατάλης και την γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας, προκειμένου να μην πάει χαμένο ούτε σεντς ». Μακάρι να το πετύχουν.

Σήμερα ανοίγει η εστίαση, του Αη Γιωργιού που έλεγαν οι παλιοί, η ζωή μας αρχίζει να μοιάζει με κανονική ας ελπίσουμε κάποτε να γίνει κιόλας. Η πρωτομαγιά μπήκε για τα καλά, ακόμα και όταν η αιτιολογία είναι ότι οι ρυθμοί της ζωής αλλάζουν τα κεκτημένα οφείλουν να μένουν ακλόνητα.

Όλα εκείνα που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος σήμερα γίνονται επίκαιρα και αποκτούν πολλαπλάσια αξία. Καθώς το να κατακτήσεις έναν στόχο επιβάλει θυσίες, μα μεγαλύτερο κόπο και θυσία πρέπει να καταβάλεις για να το διατηρήσεις. Και μην ξεχνάτε πως όταν η γη γελάει ανθίζουν τα λουλούδια.

Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά και Καλή Πρωτομαγιά!!!

Related posts

Μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που έκαναν το εμβόλιο

4press

Ποια είναι τα 3 κανάλια διανομής των δανείων 31 δισ. ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης – Σχεδόν μηδενικό το επιτόκιο

4press

Στον “παλμό” της επικαιρότητας -Γράφει η Ευτυχία Λαμπροπούλου

4press