Επικαιρότητα

Συστάσεις για τηλεργασία, περιορισμός μετακινήσεων με αυτοκίνητο -Το σχέδιο της Κομισιόν για εξοικονόμηση ενέργειας

Στη Γερμανία σβήνουν το δημόσιο φωτισμό λίγο πιο νωρίς. Στην Ιταλία ρυθμίζουν τα κλιματιστικά τους στους 25 βαθμούς. Στην Ελλάδα;  

Το… κρυφτούλι των τελευταίων 48 ωρών με τις πληρωμές σε ρούβλια και το… ασανσέρ του φυσικού αερίου, καθώς και τα μπρος-πίσω με το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ανέδειξαν για μια ακόμα φορά τον κίνδυνο ενός «ξαφνικού θανάτου», δηλαδή της βίαιης διακοπής της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη.

Το σχέδιο της Κομισιόν για εξοικονόμηση ενέργειας
Περιμένοντας από την Κομισιόν το… σήμα για το πώς θα κινηθούν τα πράγματα από εδώ και πέρα, οι κυβερνήσεις άρχισαν να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, στη λογική της εξοικονόμησης ενέργειας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει σήμερα έναν κατάλογο σε αυτή τη «γραμμή», που θα «κουμπώνει» με τους άξονες για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα

Επιστροφή στην τηλεργασία τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα, περιορισμός των μετακινήσεων με αυτοκίνητο, «μαχαίρι» των αεροπορικών ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους, είναι μερικές από τις συστάσεις προς τις εθνικές κυβερνήσεις.

Τι περιμένει η Αθήνα
Στην Αθήνα, δεν σχολίασαν τις σχετικές πληροφορίες, αναμένοντας τις λεπτομέρειες και πολύ περισσότερο τη διαβάθμιση των συστάσεων, δηλαδή το εάν θα υπάρχει βαθμός υποχρεωτικότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει προ πολλού σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για την εξοικονόμηση ενέργειας είτε από ορυκτά καύσιμα είτε από ηλεκτρικό ρεύμα, με τους καταναλωτές να βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο αυτού του σχεδιασμού.  

Related posts

e-ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ασφαλιστική ικανότητα μη μισθωτών ασφαλισμένων για το ασφαλιστικό έτος 2022

4press

«Γιατί δεν εμβολιάζομαι»- ΒΙΝΤΕΟ

4press

Μπόνους, αποζημιώσεις και άδειες για να εμβολιαστούν οι υπάλληλοι στις ΗΠΑ

4press