Επικαιρότητα

Το αργότερο ως Τετάρτη οι αποφάσεις Παπανδρέου

Το αργότερο την Τετάρτη το βράδυ θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην πορεία για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής καθώς ο Γ. Παπανδρέου θα έχει ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι τον περιμένουν χωρίς καμία διάθεση να αποσυρθούν – πλην του Β. Κεγκέρογλου που σχεδόν το προανήγγειλε. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διεμήνυσε στον πρώην πρωθυπουργό ότι πρέπει να ανακοινώσει γρήγορα τι θα πράξει, ο Νίκος Ανδρουλάκης του είπε ότι η ανανέωση της παράταξης είναι κοινωνική και όχι μόνο πολιτική επιταγή.

Όλα συνηγορούν για ένα σκληρό μπρα ντε φερ στο εσωκομματικό πεδίο με άγνωστη κατάληξη. Δεν λείπουν οι προβλέψεις για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, για διχασμούς, αποχωρήσεις, απειλές για δημιουργία νέων κομμάτων, αλλά και οι φημολογίες για στελέχη που αλλάζουν στρατόπεδο εν μία νυκτί, οι πιέσεις και οι παρασκηνιακές συμφωνίες.

Ένα χαρακτηριστικό αυτής της αναμέτρησης είναι ότι έχει αλλάξει πλήρως η εσωκομματική γεωγραφία καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα στρατόπεδα που γνωρίζαμε ως σήμερα: Γεννηματικοί, εκσυγχρονιστές, παπανδρεϊκοί, βενιζελικοί, σημιτικοί κλπ είναι όροι ξεπερασμένοι πλέον και οι μετακινήσεις ή οι τοποθετήσεις υπέρ κάποιου υποψηφίου είναι οριζόντιες, πέρα από τις συνήθεις διαχωριστικές γραμμές και προκύπτουν από εντελώς διαφορετικούς υπολογισμούς και κριτήρια.

Related posts

Mad Clip – Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον τράπερ – Συγκλονιστικές στιγμές στην κηδεία

4press

Ξεκινά η μουσική στην εστίαση μετά τις 16 Ιανουαρίου;

4press

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι κατέθεσε η σύζυγός του για τις καταγγελίες σε βάρος του

4press