Επικαιρότητα Πολιτισμός

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές στις ξαπλώστρες, έως και 180 ευρώ για μια βουτιά δίπλα στη θάλασσα (vid)

Βαθιά θα πρέπει να βάλει κάποιος το χέρι στην τσέπη για μια ξαπλώστρα στις παραλίες.

Πιο πολύ τον ήλιο καίνε οι ξαπλώστρες, με τις τιμές στις παραλίες να έχουν πάρει φωτιά και να τσουρουφλίζουν όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ και το φαγητό τους εκεί που σκάει το κύμα. Αν κάποιος θέλει να πάρει μια γεύση διακοπών στην Αθήνα, και επιλέξει να πάει για μπάνιο σε κάποιο beach bar των νοτίων προαστίων, θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Ή που θα πάτε σε δύο σετ, που είναι ή των 40 ή των 50 (ευρώ), ανάλογα με την σειρά που θα καθίσετε, ή αν θέλετε μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα κρεβάτια μπροστά, που είναι στα 80 ευρώ και είναι μέχρι 4 άτομα. Οι τρεις πρώτες σειρές, Α, Β, Γ, είναι στα 50 ευρώ, η Δ και Ε είναι στα 40 ευρώ» αναφέρει στο MEGA η υπεύθυνη παραλίας στο Πόρτο Ράφτη.

Ακριβότερα από 10 έως 15% σε σχέση με πέρυσι τα beach bar στην Αττική, με τις τιμές να κυμαίνονται στην Βουλιαγμένη και στο Καβούρι από 40 ευρώ τις καθημερινές και να φτάνουν ακόμα και στα 180 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

«Είναι 40 ευρώ τις καθημερινές το σετ και 80 το σαββατοκύριακο. Οι καμπάνες είναι στα 110 τις καθημερινές και 180 το σαββατοκύριακο. Ένα έξτρα πουφ είναι στα 40 ευρώ το Σαββατοκύριακο, στα 20 τις καθημερινές» προσθέτει η υπεύθυνη παραλίας.

Λίγο πιο οικονομικές οι τιμές στην Βάρκιζα και στο Σούνιο, με τις ξαπλώστρες να ξεκινούν από 40 ευρώ το σετ τις καθημερινές, έως και τα 120 ευρώ το σαββατοκύριακο, αναλόγως πόσο κοντά σκάει το κύμα στα πόδια σας.

Πιο προσιτές για οικογένειες ή για όσους δεν θέλουν να αδειάσουν το πορτοφόλι τους στην ξαπλώστρα, είναι οι παραλίες σε Άλιμο και Βούλα, με το σετ ομπρέλας να κοστίζει τις καθημερινές από 10 ευρώ και να φθάνει τα 40 ευρώ το Σαββατοκύριακο.

Πάντως, στην Χαλκιδική οι ξαπλώστρες προσφέρονται δωρεάν με μια ελάχιστη κατανάλωση που ξεκινάει από 10 ευρώ. Αν βέβαια το αντέχει η τσέπη, ανάλογα με το beach bar, τη σειρά της ξαπλώστρας και τις παροχές, η ελάχιστη κατανάλωση, που θα ζητηθεί μπορεί να μην είναι και τόσο… ελάχιστη, καθώς σε ορισμένα μαγαζιά της Χαλκιδικής φτάνει ακόμα και στα 150 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση φαγητού και ποτού.

https://www.megatv.com/

Related posts

Έκτακτη σύγκληση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων υπό τον Σκρέκα -Για την επάρκεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο

4press

Πυρκαγιά σε λεωφορείο στον Ερύμανθο

4press

Βουλή: Με 158 ψήφους πέρασε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

4press