Επικαιρότητα

Τι συμβαίνει στη Σαγκάη με τον Covid -Πείνα και οργή

Πάνω από 27.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Σαγκάη σήμερα, Πέμπτη, νέο αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ στο οικονομικό, επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο της Κίνας, ένα 24ωρο αφότου ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι η χώρα πρέπει να επιμείνει στην προσπάθεια εκμηδένισης των κρουσμάτων.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στη νήσο Χαϊνάν, ο Σι άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην προσέγγιση των δρακόντειων μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας με το πρωτοφανές lockdown και τον περιορισμό των ελευθεριών και των δικαιωμάτων.

Εγκλωβισμένοι φορείς του κορωνοϊού «ζουν σαν τα ζώα» στα κέντρα καραντίνας της Σαγκάης
Για πολλούς από τα 25 εκατομμύρια των κατοίκων της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας τα κέντρα καραντίνας είναι συνώνυμα του εφιάλτη. Με την άφιξή τους, τους μοιράζουν από μια μικρή πλαστική λεκάνη και μια οδοντόβουρτσα. Για ντουσιέρες, νιπτήρες, τρεχούμενο νερό ή πραγματικές τουαλέτες ούτε κουβέντα.

«Ο χώρος βρωμάει ανθρώπινες ακαθαρσίες. Δεν τολμώ να πιω νερό για να μη χρειαστεί να πάω στην τουαλέτα. Ζούμε σαν τα ζώα» λέει η Λεόνα, μία από τους κατοίκους της Σαγκάης που βρέθηκε εγκλωβισμένη σε ένα από τα κέντρα καραντίνας της μεγαλούπολης.

Related posts

Η Πάτρα ο νέος σταθμός της Wolt

4press

Σαρηγιάννης: «Ναι» στον κόφτη στα SMS – Να γίνουν κλιμακωτά ανοίγματα

4press

Η Πυροσβεστική καλεί τους δήμους να βάλουν πρόστιμα σε ιδιοκτήτες οικοπέδων που δεν τα καθαρίζουν

4press