Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί απίστευτο νηστίσιμο φαγητό – Πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια

Δοκιμάστε το και εσείς… 

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. κρασί λευκό
  • 340 γρ. καλαμάρι, έτοιμο, σε πικάντικη σάλτσα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • φέτες ψωμί ολικής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
  • Βράζουμε τις πατάτες μαζί με αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από ½ λεμόνι, μέχρι να μαλακώσουν, για 12-15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκορδό, τα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πατάτες, και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το καλαμαράκι, αλάτι και πιπέρι. Προσοχή! Δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από την κονσέρβα είναι πικάντικη.
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο και φέτες ψωμιού ολικής.

Related posts

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει νοστιμότατο συκώτι αλα βενετσιάνα – Δοκιμάστε το!

4press

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει έναν απίστευτο μεζέ για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου – Μπακαλιαροκροκέτες με μπύρα

4press

Αυτό το σάντουιτς με αυγό είναι η νέα τρέλα στο Tik Tok

4press