Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Λαχταριστή μοσχαρίσια κόντρα με σαλάτα ραπανάκι – Το κρέας λιώνει στο στόμα

Αν δεν κάνουμε μπάρμπεκιου μπορούμε να ψήσουμε τις μπριζόλες σε σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά για τον ίδιο χρόνο.

Συστατικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, κόντρα χωρίς κόκκαλο

Για τη μαρινάδα

1 σκ. σκόρδο, κομμένη σε φέτες

70 γρ. ελαιόλαδο

70 γρ. ξίδι βαλσάμικο

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

1 κ.γ. δεντρολίβανο

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

Για τη σαλάτα

50 γρ. ελαιόλαδο

3 καλαμπόκια, βρασμένα

10 ραπανάκια

1 κρεμμύδι

1/4 ματσάκι μαϊντανό

χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

δεντρολίβανο

φέτες λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις μπριζόλες

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα κουτάλι ή σύρμα χειρός.

Βάζουμε το κρέας στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι η μαρινάδα να καλύψει το κρέας.

Κλείνουμε το μπολ με ένα καπάκι ή με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα και το ταμπονάρουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Για τη σαλάτα

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα καλαμπόκια με το μισό ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τα καλαμπόκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αποσύρουμε τα καλαμπόκια από τη φωτιά, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τους σπόρους από τον πυρήνα, και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε τα ραπανάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε στο μπολ τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λάιμ, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για το σερβίρισμα

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τη σαλάτα, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο και φέτες λεμονιού.

Related posts

Η Ντίνα Νικολάου προτείνει: Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με φέτα και μυζήθρα

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο – Θα παραμιλήσετε με τη νοστιμιά της

4press

Φτιάχνουμε brunch παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη – Καγιανάς με λουκάνικο

4press