Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Χοιρινά κεφτεδάκια με φασολάκια – Μία νόστιμη και θρεπτική συνταγή (βίντεο)

Εάν αγαπάτε και εσείς τα κεφτεδάκια και δεν ξέρετε με τι να τα συνοδέψετε,  ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη λύση… χοιρινά κεφτεδάκια με φασολάκια!

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 400 ml σπορέλαιο

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. φασολάκια, στρογγυλά
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 400 γρ. νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κύμινο, την πάπρικα, την τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το αβγό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε περίπου 25 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν τα κεφτεδάκια.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι σε δυο δόσεις και τηγανίζουμε περίπου 2-3 λεπτά  μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, σβήνουμε με κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, τη ζάχαρη, τα κεφτεδάκια και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε με δυόσμο, ελαιόλαδο, πιπέρι και φέτα.

Related posts

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τάκος αλά ελληνικά! Με φασόλια χάντρες & ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (βίντεο)

4press

Γιάννης Λουκάκος: Κοτόπουλο πανέ με βρώμη, παρμεζάνα & σάλτσα με γιαούρτι και δυόσμο

4press

Χταποδόπιτα με αρωματικά χόρτα & φινόκιο – Ανοιξιάτικη & πεντανόστιμη η συνταγή της Ντίνας Νικολάου

4press