Μαγειρική

Ακης Πετρετζίκης: Σοκολατένιο γλύκισμα σε 10 λεπτά – Με πραλίνα και μπισκότα

Πολύ γευστικό και πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό του Ακη Πετρετζίκη, που φτιάχνεται σε μόλις 10 λεπτά. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Απίθανο και πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό του Ακη Πετρετζίκη, που φτιάχνεται σε μόλις 10 λεπτά! Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Σοκολατένια γλύκισμα του Ακη Πετρετζίκη

Υλικά

1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα, λιωμένη και κρυωμένη ελαφρά
100 γρ. καρυδόψιχα

Μέθοδος εκτέλεσης

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να γίνει σαντιγί.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σε 3 δόσεις το ζαχαρούχο γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Απλώνουμε μπισκότα σε ένα ταψί 20×30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο του. Απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μισή κουβερτούρα πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε με μπισκότα, από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα και τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.
Το υπόλοιπο μπισκότο το χτυπάμε στο μούλτι με την καρυδόψιχα να διαλυθούν αλλά να μη γίνουν σκόνη.
Πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.

Related posts

Υπέροχο Μιλφέιγ από τον Στέλιο Παρλιάρο – Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης;

4press

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας έχει μια απίθανη συνταγή: Μπουγάτσα με δροσερή κρέμα λεμονιού

4press

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει νοστιμότατο συκώτι αλα βενετσιάνα – Δοκιμάστε το!

4press