Ένα λαχταριστό και εύκολο φαγητό με πιπεριές γεμιστές με τυρί στον φούρνο ή στο τηγάνι!
Υλικά
Για τις πιπεριές
5 πιπεριές μακρόστενες κόκκινες
5 πιπεριές μακρόστενες πράσινες
1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα
1 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1/2 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
400 γρ. φέτα μαλακή (σε τρίμματα)
150 γρ. ώριμη πικάντικη γραβιέρα (τριμμένη)
1 ψιλοκομμένη ντομάτα
Μπόλικη πάπρικα
Λίγο αλάτι
Μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βήμα 1
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
- Χαράζουμε κατά μήκος και με προσοχή αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους.
- Για τις πιπεριές γεμιστές με τυρί θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×34εκ.
- Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
- Τα βάζουμε στο ταψί.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις πιπεριές γεμιστές με φέτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα μικρό κουτάλι και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί πάνω στη σάλτσα ντομάτας για τις πιπεριές γεμιστές με φέτα από την Αργυρώ.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά να ροδίσουν οι πιπεριές.
- Σερβίρονται ζεστές ή κρύες. Όπως και να τις φάτε οι πιπεριές γεμιστές με τυρί είναι σκέτη απόλαυση και θα σας ξετρελάνουν!
Μυστικά επιτυχίας
- Παίξτε με βότανα και δώστε τη γεύση που θέλετε στις πιπεριές.
- Αν πρόκειται να κάνετε τις γεμιστές πιπεριές στο τηγάνι, βάλτε στη γέμιση 1 αυγό για να μη χυθούν τα τυριά στο καυτό λάδι.
- Στις γεμιστές πιπεριές με τυρί, βάλτε ό,τι τυρί έχετε ή ό,τι σας αρέσει. Ταιριάζουν πολύ και με λευκά και με κίτρινα τυριά.
- Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλο αλλαντικό.